WPCAP: momentum voor wereldwijde verduurzaming van de scheepvaart


Het World Ports Climate Action Program heeft niet alleen geholpen om de 12 aangesloten havens koolstofvrij te maken, maar heeft ook bijgedragen aan de snellere invoer van normen en -maatregelen voor de verduurzaming van bredere scheepvaartindustrie.

Dat was de belangrijkste conclusie van de 4e bijeenkomst van CEO’s en werkgroepleden van WPCAP, zo meldt het Havenbedrijf Rotterdam. WPCAP werd bijna 5 jaar geleden opgericht om acties ter bestrijding van klimaatverandering in de maritieme sector te versnellen.

De bijeenkomst richtte zich met name op het werk dat is gedaan om de efficiƫntie te verbeteren, de invoer van walstroom te ondersteunen en om de overgang naar schone scheepsbrandstoffen te versnellen.

De leden bespraken ook het verduurzamen maken van apparatuur voor cargo handling equipment in de haven, waarbij met name apparatuur met brandstofcellen op waterstof werden gezien als een veelbelovende emissievrije technologie, omdat dit hoge prestaties kan leveren met relatief weinig extra infrastructuur.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.