Weekendafsluiting gedeelte Rijksstraatweg Dordrecht


Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 29 maart tot maandag 1 april 2019 voorbereidende werkzaamheden uit voor de aanleg van de nieuwe afrit vanaf de snelweg A16 naar de autoweg N3 uit de richting Rotterdam.

Er wordt nieuw asfalt aangebracht voor deze nieuwe afrit 20 ‘s-Gravendeel en de bewegwijzeringsportalen worden ge├»nstalleerd. Hiervoor wordt de Rijksstraatweg tussen tankstation Haan Postiljon en de N217/N3 in beide richtingen afgesloten van vrijdag 29 maart 20.00 uur tot maandag 1 april 2019 05.00 uur. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid via de snelweg A16.

Verwachte hinder A16/N3

Dit is de eerste van in totaal tien weekendafsluitingen tot en met 8 september 2019 voor de aanleg van de nieuwe aansluiting. Vooral werknemers op de bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II en III zullen in de ochtend- en avondspits veel hinder ervaren van de werkzaamheden. Weggebruikers moeten de komende maanden extra opletten ter hoogte van de Rijksstraatweg en de op- en afritten van de A16 op de autoweg N3, want na elke weekendafsluiting wijzigt de verkeerssituatie ter plekke. Rijkswaterstaat doet er samen met de aannemer Boskalis en de gemeente Dordrecht alles aan om de hinder te beperken. In korte tijd wordt zoveel mogelijk werk tegelijk uitgevoerd in de weekenden en vakantieperiodes. Vooraf bepalen we de beste omleidingsroutes en zorgen we voor duidelijke borden langs de weg.

Monitoren drukte

We monitoren de drukte om waar nodig extra maatregelen te nemen. Dat neemt niet weg dat hinder onvermijdelijk is. We adviseren werknemers op de bedrijventerreinen om zich vooraf goed te informeren en de komende maanden tot begin september 2019 zoveel mogelijk buiten de spits te reizen maar op andere tijden of niet met de auto te reizen en wanneer mogelijk met het openbaar vervoer, fiets en dergelijke. Actuele informatie over de afsluitingen is te vinden op de projectpagina N3/A15/A16: aanpak Drechtsteden.

Verbetering bereikbaarheid regio Drechtsteden

Er rijdt veel verkeer op de aansluiting tussen de A16 en de N3. Hierdoor ontstaan in de spits regelmatig files. Het project A16/N3: vernieuwen aansluiting draagt bij aan een verbeterde bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en zorgt voor een goede verkeersafwikkeling van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard. Dit is het eerste project in een reeks van infrastructurele projecten in de regio Drechtsteden. Zo verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden. Daarnaast zorgen we door groot onderhoud van de N3 en diverse bruggen en tunnels binnen de Drechtsteden voor veilige en betrouwbare wegen.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.