Vopak breidt aandeel in LNG-infrastructuur uit in Pakistan


Vopak maakte afgelopen week bekend dat zij hun aandeel in Elengy Terminal Pakistan Ltd (ETPL) gaan verhogen van 29 naar 44 procent.

Engro Elengy Terminal Ltd (EETPL) is eigenaar van een LNG-faciliteit in Port Qasim in Pakistan, deze grenst aan de Engro Vopak chemische terminal. Dit is de eerste LNG-importfaciliteit in Pakistan en sinds 2015 operationeel. De faciliteit bestaat uit een LNG-steiger met een 7,5 kilometer hogedrukgasleiding. Deze pijplijn is verbonden met het netwerk van Sui Southern Gas Company Ltd, een entiteit van de Pakistaanse regering en enige klant van EETPL. EETPL houdt een tijdbevrachting van 15 jaar bij Floating Storage and Regasification Unit (FSRU).

Het vloeibaar gemaakte gas wordt op basis van langetermijncontracten, via LNG-tankers uit verschillende exportlanden geleverd aan de FSRU, die is afgemeerd aan de EETPL-steiger en is verbonden met zijn pijpleiding. De hervergassing vindt plaats op de FSRU en het gas wordt overgebracht naar het vasteland waar het onder hoge druk in het elektriciteitsnet van de klant komt.

Pakistan is een markt met meer dan 200 miljoen mensen en heeft een groeiende energievraag waarin het aandeel van gas naar verwachting zal toenemen. Gas wordt voornamelijk gebruikt voor energievoorziening voor de groeiende bevolking, industrieel gebruik en als grondstof voor meststoffen. Na afronding van deze transactie zullen de aandeelhouders in ETPL Engro Corporation en Royal Vopak zijn.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.