Voorbereiding op terrorismedreiging in Rotterdamse haven


Er zijn militaire bewegingen gaande in de Rotterdamse haven.

Nee, geen zorgen… ze zijn ter voorbereiding op havenbeschermingsoefening Port Defender. Die begint maandag. Gedurende 3 dagen trainen verschillende eenheden hun optreden, bijvoorbeeld vanwege terrorismedreiging of een ander orde verstorend incident.

Militairen, de Dienst Speciale Interventies, de Kustwacht, het Havenbedrijf Rotterdam, Politie en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Allemaal krijgen ze verschillende uitdagende scenario’s voor de kiezen. De deelnemers moeten snel en adequaat optreden bij dreigend onraad in het havengebied. Zo moeten speciale eenheden van het Korps Mariniers en de politie een door terroristen gekaapt schip bevrijden. Terwijl ze die actie loopt, hebben marineduikers, vliegers en de maritieme explosievenopruimingsdienst hun eigen uitdagingen.

Tot een goed eind

Het uiteindelijke doel is dat elke veiligheids- en hulporganisatie zijn rol goed vervult om de problemen gezamenlijk tot een goed eind brengen.

Port Defender kent volgende week zijn 4e editie. In de omgeving van de Wilhelminakade, Rijnhaven, Waalhaven en Katendrecht wordt gebruik gemaakt van transportvliegtuigen, helikopters, figuranten en oefenmunitie.

Bron: Defensie

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.