Van Oord viert doop van kabellegger Calypso


Van Oord’s gloednieuwe kabellegger Calypso is feestelijk gedoopt in Rotterdam.

De Calypso is uitgerust met de nieuwste duurzame technologie en vormt een belangrijke strategische toevoeging aan de offshore wind-vloot van Van Oord.

Het schip is gedoopt door Inca Cerutti. Zij is de vrouw van Niek Hoek, de voorzitter van de Raad van Commissarissen. Na afloop van de ceremonie gingen de doopvrouwe en de aanwezige medewerkers en gasten aan boord voor een rondleiding over het schip.

Kabellegger

De Calypso is het tweede kabellegschip van Van Oord. Het zal met name worden ingezet voor de installatie van verbindingsnetwerken en exportkabels voor offshore windprojecten. Het is uitgerust met twee kabelcarrousels, waardoor het geschikt is om twee kabels tegelijk te leggen.

Duurzame technologie

Om de CO2-voetafdruk te verkleinen is de Calypso ontworpen met de nieuwste duurzame technologie. Het is een hybride schip, dat op biobrandstof kan varen, maar de motoren zijn ook zodanig ontworpen dat ze in de toekomst geschikt kunnen worden gemaakt voor e-brandstoffen. De kabellegger beschikt over een grote accu, een walstroomaansluiting en een geavanceerd energiemanagementsysteem. Dit duurzame ontwerp zorgt voor een energie-efficiƫnter schip dat aanzienlijk minder CO2, NOx en SOx (koolstof-, stikstof- en zwaveloxide) uitstoot. Offshore wind levert een belangrijke bijdrage aan het behalen van de internationale klimaatdoelstellingen. Door te investeren in de modernste duurzame technologie, werkt van Oord mee aan de energietransitie, omdat windenergie hierdoor concurrerender wordt.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.