Uitdiepen en verbreden van de Świnoujście – Szczecinvaargeul in Polen toegekend aan consortium van Van Oord en Dredging International


Van Oord en Dredging International, een dochteronderneming van de DEME Group, hebben een belangrijk contract binnengehaald voor de modernisering van de Świnoujście – Szczecin-vaargeul in Polen.

Het contract heeft betrekking op het uitdiepen en verbreden van de vaargeul over een traject van ongeveer 62 km.

De investering van het Maritime Office in Szczecin zal de toegang tot de zeehaven van Szczecin verbeteren en de capaciteit van de haven verhogen om het groeiende vrachtvolume te behandelen.

Het project is een design- en buildcontract voor het uitdiepen en verbreden van de vaargeul over een traject van ongeveer 62 km van -10,5 tot -12,5 m. Het gebaggerde materiaal wordt gebruikt voor de aanleg van twee kunstmatige eilanden in de lagune van Szczecin. Het project omvat tevens het versterken van onderwater taluds en kademuren langs het kanaal en het verplaatsen van kabels en navigatiehulpmiddelen. Aandacht voor milieu en de samenwerking met alle stakeholders zijn belangrijke elementen bij de uitvoering van het project. Voor dit project worden verschillende soorten materieel ingezet.

Het project gaat eind 2018 van start en neemt naar verwachting 42 maanden in beslag. Het contract heeft een waarde van ongeveer EUR 313 miljoen en wordt medegefinancierd door de Europese Unie.

‘Dankzij de combinatie van ultramodern baggermaterieel, de ruime internationale ervaring van het consortium in design- en buildcontracten en vooral ons geïntegreerd team van experten konden DEME en Van Oord de meest kostenefficiënte oplossing bieden’, verklaart Eric Tancré, Area Director Europe bij DEME.

Govert van Oord, Area Director Europe bij Van Oord: ‘Het is een uitdagend project en een kans om te tonen dat Van Oord en DEME de klant geïntegreerde baggeroplossingen kunnen bieden. Ons projectteam kijkt ernaar uit om nauw samen te werken met onze klant en alle stakeholders, om zo te kunnen bijdragen aan de verdere modernisering van de maritieme infrastructuur in Polen en tegelijk het milieu tijdens de uitvoering te verbeteren.’

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.