Topseizoen voor Cruiseport Rotterdam


Vandaag – donderdag 7 maart – opent de AIDA Cara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam.

Het schip arriveerde aan de Holland Amerikakade en ligt dan pal naast de AIDA Mar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er méér dan 100 cruiseschepen aan in Rotterdam.

Voor twaalf cruiseschepen is het de eerste keer dat ze Rotterdam aandoen. Hoogtepunten daaronder zijn de aankomsten van ms Costa Mediterranea op 6 mei, ms Costa Smeralda op 22 oktober (tweede cruiseschip ooit dat vaart op LNG) en ms MSC Grandiosa op 4 november. Daarnaast zijn er de reguliere bezoeken met verschillende schepen van AIDA, Cruise & Maritime Voyages en MSC Cruises. Uiteraard keert ook ms Rotterdam weer terug dit jaar en bezoekt het ms Zuiderdam ook de cruisehaven.

Green Cruising

“We zijn trots op deze gestage ontwikkeling. De cruisevaart.30 uur voor de kant. is economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt gelukkig snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hiertoe in overleg met de cruiserederijen, Havenbedrijf en Gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek”, aldus Mai Elmar, directeur Cruiseport Rotterdam.

“We gunnen 7 maart de eer aan twee AIDA schepen om het Rotterdamse cruiseseizoen te openen. Met hun ‘green cruising’ concept’ en de tewaterlating van de AIDA Nova – het eerste LNG aangedreven cruiseschip – zet deze Duitse rederij de toon in de verdere verduurzaming van de cruisevaart. Onze cruisehaven, op slechts twee uur rijden van Aken, Keulen of Düsseldorf, is eigenlijk de natuurlijke cruisehaven voor dit gebied van Duitse cruiseliefhebbers.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.