Top vijf tips om een leverancier van voertuig camerasystemen te kiezen


Als u een wagenparkbeheerder bent of een bedrijf heeft dat met zware machines werkt, dan heeft voertuigveiligheid ongetwijfeld de hoogste prioriteit.

Het kiezen van een leverancier van voertuig camerasystemen en ervoor zorgen dat uw voertuigen zijn uitgerust met de meest geschikte apparatuur, die bovendien gebruiksvriendelijk en op juiste wijze geïnstalleerd moet zijn, is een tijdrovend en lastig proces.

Hier geeft Huib Slijkhuis, een expert op het gebied van voertuigveiligheid bij Brigade Electronics BV, vijf toptips om een leverancier van voertuigcamerasystemen te kiezen.

1. Verzeker uzelf ervan dat de leverancier met de juiste producten in uw behoeften kan voorzien
Welke veiligheidsuitrusting er nodig is, varieert van voertuig tot voertuig en van sector tot sector. Geschiktheid is cruciaal om de veiligheid te handhaven en zowel het voertuigtype als de sector waarin u werkt, bepalen welke producten u nodig heeft en hoe die moeten worden geïnstalleerd. Bouwmaterieel heeft bijvoorbeeld uiterst robuuste en slijtvaste producten nodig, zoals op radar gebaseerde obstakeldetectie, ontworpen om onder de zwaarste weersomstandigheden en op het ruwste terrein zowel bewegende als stilstaande personen en voorwerpen te detecteren.

Voertuigen die op de openbare weg rijden, zoals vrachtwagens, bussen, vuilniswagens en bestelwagens, hebben apparatuur nodig die kwetsbare weggebruikers in de bebouwde kom beschermen en aanrijdingen met mensen en objecten voorkomen. Een 360-graden camerasysteem, zoals de zeer veelgevraagde Backeye®360 van Brigade, elimineert dode hoeken door in realtime een panoramische weergave van het voertuig en de omgeving rondom te bieden, die via een monitor in de cabine aan de bestuurder wordt doorgegeven.

Bepaal voordat u een leverancier van voertuigcamerasystemen gaat zoeken wat uw criteria zijn door een lijst van uw vereisten te maken. Dit helpt u te bepalen of de leverancier aan uw eisen en budget kan voldoen. Praat met potentiële leveranciers, zodat u zeker weet dat ze over de voor uw sector benodigde kennis en expertise beschikken, inclusief relevante regelgeving en veiligheidsvereisten en dat ze professioneel te werk zullen gaan.

2. Controleer dat het bedrijf op de hoogte is van de wet- en regelgeving voor uw sector
Wet- en regelgeving voor bedrijfsvoertuigen, voorschriften en certificeringen zijn op elk niveau van invloed op de automobielindustrie. Of het nu gaat om naleving van verkeerswetten, zoals DVS, of sectorspecifieke accreditatie zoals FORS, een goede leverancier heeft een gedegen inzicht in en diepgaande kennis van de actuele voorschriften en reguleringen evenals de vereiste productcertificaten om deze na te leven. De leverancier moet u zelfverzekerd opheldering kunnen geven als bepaalde regels voor uw sector niet helemaal duidelijk zijn voor u, en moet u bovendien kunnen helpen de juiste producten voor uiteenlopende criteria te vinden.

3. Ontdek wat andere klanten zeggen
Klantbeoordelingen, aanbevelingen en casestudy’s zijn altijd een uitstekende indicatie of een leverancier van voertuig veiligheidssystemen en diens producten betrouwbaar en professioneel zijn. Vraag naar recente beoordelingen en praat zo mogelijk met bestaande of nieuwe klanten over hun ervaring met het bedrijf en de producten die het aanbiedt.

4. Controleer de garantieperiode en industrienormen van producten
Als een apparaat voor uw sector aan bepaalde normen moet voldoen, zorg dan dat de producten waarin u investeert aan deze vereisten voldoen. Een leverancier moet u alle relevante informatie kunnen verschaffen over de normen waaraan elk product voldoet en hoe het voorafgaand aan vrijgave voor distributie is getest.

Ook garanties zijn een uitstekende indicatie van de prestaties die u van het product kunt verwachten. Bij Brigade bieden we garanties van een, twee, drie of vijf jaar en in sommige gevallen bieden we zelfs een levenslange garantie op onze producten.

5. Onderzoek de aftersales service die het bedrijf aanbiedt
Leveranciers die vertrouwen hebben in hun producten, zullen u graag helpen als u na installatie van de producten vragen hebt of problemen ervaart. Onderzoek hoe snel en gemakkelijk u iemand kunt bereiken als u hulp nodig heeft en welke andere hulpmiddelen de leverancier aanbiedt als u buiten normale kantoortijden assistentie nodig hebt. Een goede leverancier toont deze informatie duidelijk op zijn website, in zijn brochures en in zijn contactgegevens en staat altijd klaar om eventuele problemen zonder vertraging te verhelpen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.