Te koop: pand Educatief Informatie Centrum op Landtong Rozenburg


Het pand van het Educatief Informatie Centrum (EIC) in het hart van de Rotterdamse haven, aan de Noordzeeweg 6 op de Landtong Rozenburg staat te koop.

Het ECI verhuist volgend jaar naar havenervaringscentrum Portlantis op Rotterdam Maasvlakte.

Het gebouw wordt verkocht door Parc Makelaars BV uit Rotterdam. Het object bestaat uit 2.171,22 m2 kantoorruimte. De bestemming moet passen in het bestemmingsplan. Bestemmingen die ervoor in aanmerking komen, zijn haven gerelateerde activiteiten zoals testlaboratoria, facilitaire diensten, voorzieningen als afvalwaterzuivering, luchtbehandelingssystemen, damp- en geurverwerkingssystemen, bedrijfsgebonden kantoren. Het stichtingsbestuur moet goedkeuring verstrekken aan de beoogde koper en zal nadrukkelijk rekening houden met de belangen van de bewoners van Rozenburg.

Locatie

In 1997 nam het EIC dit toen nog nieuwe gebouw in gebruik. Het biedt ruimte aan een interactieve havententoonstelling en is een vergadercentrum. Voor het gebouw staat een openbaar parkeerterrein. Het pand ligt nabij het Botlek- Europoortgebied en Maasvlakte I en 2. Het is goed met de auto te bereiken.

Het ECI is in 1993 opgericht met als doel de aansluiting school – arbeidsmarkt te verbeteren. De Stichting kent een bestuur met vertegenwoordigers van werkgeversorganisatie Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, Scheepvaart- en Transportcollege, Albeda College en Stichting BOOR (die zich inzet voor speciaal onderwijs).

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.