Stakingen AkzoNobel vanaf 10 oktober verder opgeschaald naar 72 uur


Vanaf woensdag 10 oktober staken de medewerkers van AkzoNobel in Wapenveld en Sassenheim drie dagen achter elkaar.

De stakingen bij AkzoNobel worden na een eerdere serie van 24-uurs en 48-uursstakingen, nu verder uitgebreid door de samenwerkende vakbonden FNV Procesindustrie, CNV Vakmensen en VMHP. Daarnaast zullen vanaf 10 oktober voor de duur van één week stiptheidsacties worden gehouden op de vestiging in Rotterdam Botlek.

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘AkzoNobel houdt zich keurig aan afspraken met aandeelhouders, zo bleek uit de extra uitbetaling van 5,5 miljard na verkoop van de Special Chemicals-divisie. Het is echt heel zuur dat het bedrijf nauwelijks iets over heeft voor zijn eigen medewerkers. De motivatie om daartegen in opstand te komen, neemt alleen maar toe.’

In juli begonnen de medewerkers bij AkzoNobel met eendaagse stakingen op diverse locaties, in september werd dat al verder uitgebreid naar tweedaagse stakingen. De medewerkers willen een fatsoenlijke cao en een oplossing voor het pensioentekort. Naast een loonsverhoging van 3,5% willen zij afspraken over duurzame inzetbaarheid. Daarnaast moet het bestaande sociale plan worden verlengd tot 2022. Voor de werknemers van het verkochte bedrijfsonderdeel Specialty Chemicals wil FNV een werkgelegenheidsgarantie voor 5 jaar.

Bron: FNV

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.