SL Apollo Tyres Trucksport behaalt podiumplaats in debuutseizoen


Sascha Lenz van SL Apollo Tyres Trucksport heeft zich verzekerd van de derde plaats in het 2023 Goodyear FIA Europees Kampioenschap Truck Racing (FIA ETRC), na een spannende laatste race eerder deze maand.

Het behalen van een podiumplaats over het hele seizoen is een prima resultaat voor Lenz en zijn team in hun debuutseizoen met de steun van Apollo Tyres.

Het laatste raceweekend op het circuit van Jarama in Spanje stond bol van de spanning, waarbij Lenz zich in elk van de vier felbevochten races goed wist te handhaven. In de laatste race van het seizoen kwam Lenz op gelijke hoogte met zijn naaste rivaal Antonio Albacete in de strijd om de derde plaats in het algemeen coureurskampioenschap. Uiteindelijk wist Lenz hem, met nog twee ronden te gaan, te passeren.

Lenz reed in de 2023 ETRC-serie in een gloednieuwe MAN TGS 2022 truck, gehuld in een opvallende paarse kleur en met prominente Apollo Tyres branding. In de loop van het seizoen behaalde Lenz verschillende podiumplaatsen, waaronder van start tot finish de tweede plaats op de Slovakia Ring en het Tor Poznan-circuit in Polen en een derde plaats op het Most-circuit in Tsjechië. Ondanks mechanische problemen in het begin van het seizoen bleef de 35-jarige Duitser indruk maken en verzamelde hij punten in alle raceweekenden.

Lenz veroverde ook de derde plaats in het kampioenschap voor teams, samen met zijn partner Jaimie Anderson van Anderson Racing. Het teamkampioenschap loopt parallel aan de hoofdserie en iedere deelnemer vormt een team met een andere coureur en combineert de respectievelijke uitslagen per race. Onder de teamnaam Löwen Power behaalden Lenz en Anderson een totaal van 478 punten.

Voor zijn individuele prestaties dit seizoen ontving Lenz de prestigieuze Driver’s Driver Award, waarvoor wordt gestemd door de andere FIA ETRC-deelnemers.

Lenz: “Een buitengewone collectieve inspanning heeft ons zover gebracht en ik had het gewoon niet kunnen doen zonder de steun en toewijding van het team, onze leveranciers en sponsors. Terwijl we een moment nemen om onze prestatie te vieren, kijken we ook vooruit naar het nieuwe seizoen in 2024 en zijn we vastbesloten om nog hoger te eindigen in het klassement. De steun van Apollo Tyres dit jaar is van onschatbare waarde geweest en het is een genot om samen te werken met een bedrijf dat zo gepassioneerd is over truckracen en deze premium raceserie.”

John Nikhil Joy, European Cluster TBR Product Director bij Apollo Tyres, zei: “Gedurende dit zwaarbevochten seizoen hebben Sascha en zijn team indruk op ons gemaakt met hun niet aflatende vastberadenheid en vaardigheid. De opwindende races in Spanje brachten een einde aan een lang en zeer uitdagend kampioenschap, vol ups en downs, en we zijn erg blij met hoe het allemaal is geëindigd. Het was zeer de moeite waard om Sascha te helpen het maximale uit de truck te halen en we kijken nu al uit naar de start van het nieuwe seizoen.”

“Ons groeiende samenwerking met SL Trucksport 30 stelt ons in staat om Apollo Tyres in heel Europa onder de aandacht te brengen, wat zorgt voor positieve merkherkenning onder vele duizenden toeschouwers en Tv-kijkers. Onze betrokkenheid bij de ETRC-serie is een centrale pijler geworden in onze strategie voor deelname aan prestatiegerichte internationale sportevenementen en we kijken ernaar uit om voort te bouwen op het succes dat we dit jaar hebben behaald.”

Over de FIA ETRC-serie

Het Goodyear FIA Europees Kampioenschap Truck Racing is een van de meest spectaculaire en uitdagende autosportseries ter wereld. De coureurs worden ingedeeld in twee categorieën, Chrome en Titan, op basis van hun race-ervaring en hun resultaten. Er geldt een snelheidslimiet van 160 km/h en de voertuigen moeten voldoen aan een minimumgewicht van 5.300 kg en mogen maximaal 1.200 pk en 5.000 Nm aan koppel leveren.

Het FIA Europees Kampioenschap Truck Racing neemt stappen in de richting van meer duurzaamheid – zo worden alle trucks die meedoen aan de wedstrijd aangedreven door 100% hernieuwbare HVO-diesel.

Truckracen wordt steeds populairder en de belangrijkste FIA truckraceserie heeft een wereldwijd online- en televisiepubliek van 60 miljoen mensen en verwelkomt ongeveer 420.000 toeschouwers.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.