Shell sluit een driejarige sponsorovereenkomst met Circuit Zandvoort


Naast baansponsoring gaat Shell het tankstation op het circuit uitbaten.

Shell compenseert de CO2-uitstoot van de aldaar verkochte brandstof volledig. Op het circuit zullen de merken Shell V-Power en Shell Helix prominent aanwezig zijn. Het tankstation gaat uitsluitend Shell V-Power verkopen. Deze brandstof is vrijwel identiek aan de brandstof die het door Shell gesponsorde Ferrari Formule 1-team gebruikt.

Shell is al tientallen jaren actief betrokken bij de motorsport, waar haar producten onder extreme condities worden getest. De kennis die hiermee verkregen wordt, past Shell toe in de ontwikkeling van producten die geschikt zijn voor voertuigen op de openbare weg.

Start partnerschap

Deze week werd de overeenkomst voor het partnerschap tussen Shell en Circuit Zandvoort officieel ondertekend door Bernhard van Oranje (mede-eigenaar van Circuit Zandvoort en fervent coureur) en Machteld de Haan (General Manager Shell Retail Benelux and France).

Bernhard van Oranje: “We zijn bijzonder trots op deze samenwerking. Shell is een bedrijf met een rijke historie die gekoppeld is aan het racen en aan Circuit Zandvoort. Maar voor de toekomst telt vooral dat Shell investeert in duurzaamheid en het bedenken van steeds zuinigere brandstoffen. Dat doet Shell mede op basis van kennis uit de autosport en in het bijzonder van de Formule 1.”

Betere prestaties met Shell V-Power en Shell Helix

Het is niet voor het eerst dat Shell en Circuit Zandvoort samenwerken. In de jaren tachtig en negentig was Shell ook al sponsor. “Wij zijn blij met de hernieuwde samenwerking”, zegt Machteld de Haan. “Met Shell V-Power en Shell Helix zorgen we ervoor dat de motoren van de voertuigen op het circuit nog betere prestaties kunnen leveren. Het CO2-compensatieprogramma past in ons streven om de CO2-voetafdruk van mobiliteit te verlagen.”

Dankzij de samenwerking krijgen klanten van Shell de mogelijkheid om via het Air Miles-programma gebruik te maken van interessante aanbiedingen voor tickets op Circuit Zandvoort. Verder kijken beide partijen naar de mogelijkheden die de vele events op het circuit te bieden hebben.

Over Shell V-Power

Shell heeft meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van brandstoffen. Shell V-Power is een premium brandstof geschikt voor elk voertuig. In 2017 werd Shell V-Power opnieuw geïntroduceerd en de brandstof is dankzij de baanbrekende DYNAFLEX-technologie nóg beter geworden. Naast betere motorprestaties zorgt het ook voor meer efficiëntie. Het verwijdert vuil en beschermt de motor. Daarnaast wordt er met Shell V-Power met een octaangetal van RON 98 nog meer energie uit elke druppel benzine gehaald. Shell V-Power benzine bevat minstens 99% dezelfde type componenten als de brandstof die gebruikt wordt door het Ferrari Formula 1 ® team.

CO2-compensatie

Shell werkt samen met The Nature Conservancy (TNC). TNC en Shell werken samen aan het ontwikkelen van strategieën om de CO2-emissies van Shell’s producten te verminderen met behulp van natuurlijke CO2-compensaties. Daarnaast is Shell samen met Eneco, Essent, Tarkett en Cocoanect lid van het REDD+ Business Initiative. Dit initiatief wordt ondersteund door De Groene Zaak en FMO. Het REDD+ Business Initiative richt zich op het tegengaan van ontbossing in de tropen met als doel het behouden van biodiversiteit, het verbeteren van de sociaaleconomische positie van de lokale bevolking in ontwikkelingslanden en het verminderen van CO2-uitstoot. Het initiatief heeft een praktische insteek, waarmee Nederlandse bedrijven actief meedoen in de strijd tegen reductie van biodiversiteit en klimaatverandering.

Over Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort biedt jaarlijks een zeer uitgebreide en gevarieerde kalender vol spectaculaire topevenementen en internationale hoogtepunten zoals de Jumbo Racedagen, ADAC GT Masters weekend, British Race Festival, de Historic Grand Prix Zandvoort en natuurlijk de DTM. Het unieke circuittraject wordt door veel coureurs geroemd vanwege de unieke ligging, de uitdagende bochten en de bijzondere accommodatie. Circuit Zandvoort is, met de nieuwe restaurants Bernie’s Bar & Kitchen en Bernie’s Beach Club, ook de ideale locatie voor een diner, event, meeting en productpresentatie.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.