Serco breidt zijn aanbod voor de Europese ruimtevaartsector uit met overname van Sapienza


Serco Group plc (Serco), internationale dienstverlener aan overheden, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst is aangegaan met TP Group plc om Sapienza Group over te nemen.

De transactie is onderhevig aan een definitieve goedkeuringen van de regelgevende instanties en de afronding wordt in de volgende weken verwacht.

Sapienza, gevestigd in Noordwijk (Nederland), is een toonaangevende Europese leverancier van adviesdiensten en digitale oplossingen aan klanten in hoogtechnologische, high reliability en kritieke sectoren, met een focus op ruimtevaart. Daarnaast is het ook werkzaam in defensie en veiligheid.

Met de overname zal Serco zijn ruimteportfolio versterken en zijn aanbod en capaciteiten in de snelgroeiende ruimtevaartmarkt uitbreiden. Het ondersteunt hiermee tevens de strategie van de groep om uit te groeien tot een toonaangevende Europese leverancier van complexe beheerde diensten voor de ruimtevaartsector.

Met de transactie zullen 150 hoogopgeleide mensen Serco Europe vervoegen waardoor het in Nederland twee keer zo groot wordt. Zij voegen zich bij de 1.600 Serco-collega’s die actief zijn in civiele en militaire ruimtevaartprogramma’s onder meer in Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada en Australië.

Wereldwijd is ruimtevaart een belangrijke sector voor Serco. In alle regio’s waar het actief is, zijn de activiteiten in volle ontwikkeling. Serco werkt voor het Europees Ruimteagentschap ESA, EUMETSAT, DLR, NASA en het Britse ministerie van Defensie en is al meer dan 40 jaar actief in de ruimtevaartsector.

De digitale oplossingen van Sapienza omvatten Eclipse, een uitstekende projectmanagementtool met meer dan 25.000 gebruikers bij overheidsinstanties en commerciële ruimtevaartbedrijven. De software wordt gebruikt bij meer dan 50 ESA-ruimtemissies en wordt al door Serco binnen ESA ondersteund.

“Sapienza is een geweldige strategische fit voor onze klanten en onze mensen”, zegt Gaëtan Desclée, CEO Serco Europe, “we kennen het bedrijf goed, omdat we al vaak met elkaar hebben samengewerkt. De combinatie van uitzonderlijk talent, capaciteiten en middelen zal inspirerende leer- en ontwikkelingsmogelijkheden creëren voor onze teams. Serco zal nog beter in kunnen spelen op de snel evoluerende behoeften van onze klanten.”

Desclée voegt hieraan toe: “De 25 jaar ervaring van Sapienza ten dienste van de European Space Agency (ESA) en de Europese ruimtevaartsector is een mooie aanvulling op de 40 jaren van ondersteuning van Serco aan de ESA. Wij zien veel potentieel voor deze combinatie van activiteiten. Dankzij de bundeling van expertise en middelen, zullen we mooie opportuniteiten kunnen creëren voor onze klanten, ons bedrijf en onze mensen.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.