Securitas legt camera’s Rotterdamse haven aan


Gisteren – dinsdag 16 oktober – heeft het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst gesloten met Securitas Technology BV voor de plaatsing van 227 camera’s in het haven- en industriegebied.

Het contract is een logisch gevolg van het convenant ‘Cameratoezicht Haven Rotterdam’ dat op 13 juni werd gesloten door de Douane, Politie, Deltalinqs, Gemeente Rotterdam en Havenbedrijf Rotterdam voor de aanleg van een gezamenlijke camera-infrastructuur. De eerste 25 camera’s worden nog dit jaar geïnstalleerd op Maasvlakte 2.

“De plaatsing past in het beleid van het Havenbedrijf om de haven beter te beveiligen. Cameratoezicht draagt bij aan een veilig bedrijvengebied en verbetert het ondernemersklimaat in de haven. Wij zijn ervan overtuigd dat een gezamenlijke aanpak in dit verband meer effect sorteert dan een individuele benadering”, aldus COO Ronald Paul, die namens het Havenbedrijf het contract ondertekende.

227 camera’s

De overeenkomst met Securitas heeft niet alleen betrekking op de plaatsing van de camera’s, maar ook om de behuizing ervan, de masten, de aansluiting van de camera op het glasfibernet en op het stroomnet, het transport van de camerabeelden door het glasfibernetwerk, de levering van hardware en software voor de verwerking van camerabeelden, de opvolging van alarmmeldingen en de opslag van camerabeelden. Het gaat vooralsnog om het plaatsen van ca. 227 camera’s en een investering van circa € 3 miljoen. In de toekomst kan dit netwerk worden uitgebreid met nog eens 150 camera’s.

Securitas

Securitas Technology BV uit Dordrecht is marktleider in het ontwikkelen en toepassen van innovatieve geïntegreerde beveiligingsoplossingen. Het bedrijf maakt sinds juni 2015 onderdeel uit van Securitas Nederland dat beschikt over 7.000 medewerkers en toonaangevend is op het gebied van manbeveiliging, technische oplossingen en het toepassen van beveiliging op afstand. Wereldwijd is Securitas actief in 55 landen en heeft 345.000 medewerkers in dienst.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.