Samenwerking tussen HES Botlek Tank Terminal en SJR Group voor realisatie zes hoogwaardige tanks


SJR Tank Construction en HES Botlek Tank Terminal, een 100% dochter van HES International B.V., zijn verheugd opnieuw de samenwerking aan te gaan.

HES Botlek Tank Terminal (HBTT) heeft SJR Tank Construction de opdracht gegeven voor de bouw van
zes hoogwaardige tanks bestemd voor de opslag van biobrandstoffen. Na de succesvolle samenwerking in 2017, waarbij zeven volledig geassembleerde tanks met een gezamenlijke capaciteit van maar liefst 70.000 cbm zijn opgeleverd, zijn zowel HBTT als SJR Tank Construction zeer verheugd nu opnieuw de samenwerking aan te gaan. De opslagtanks hebben ieder een inhoud van 3.400 cbm, een diameter van 12 meter en een hoogte van 30 meter. De eerste vier tanks worden momenteel in de geconditioneerde productieloods gebouwd en zullen snel worden gevolgd door de laatste twee tanks. De compleet afgebouwde tanks zullen vervolgens over het water worden getransporteerd en bij HBTT in de Botlek op de fundatie worden geplaatst.

De bouw van deze zes tanks maakt deel uit van een flinke uitbreiding van de tankopslag bij HBTT. In 2017 is de capaciteit verdubbeld naar 490.000 cbm. Met de oplevering van deze zes tanks wordt de totale opslagcapaciteit verhoogd naar 510.000 cbm. Naast de samenwerking met SJR Tank Construction zijn ook de civiele werkzaamheden aanbesteed aan De Vries en Verburg Bouw en reeds in volle gang. HBTT is een van de meest moderne en gecertificeerde tankterminals ter wereld en is de eerste terminal in Nederland met het ISO 28001-certificaat.

Robert Sloot, eigenaar van SJR Group, is zeer te spreken over deze samenwerking. β€œNa de succesvolle samenwerking in 2017, hebben we voor dit project wederom het vertrouwen van HBTT gekregen. Ook voor deze uitbreiding kunnen we de bouw volledig off-site realiseren. Hiermee wordt de overlast op de terminal tot het minimum beperkt en kunnen we op een veilige manier kwalitatief hoogwaardige tanks bouwen en leveren.”

Charles Smissaert, algemeen directeur van HBTT:” De eerdere opdracht in 2017 is volledig binnen budget en tijdspad opgeleverd. Voor ons was het dan ook een logische stap om de opdracht voor deze nieuwe uitbreiding van onze terminal aan SJR te gunnen. De tanks zullen worden gebruikt voor de opslag van biobrandstoffen. We kijken ernaar uit deze tanks in augustus 2019 te verwelkomen en zo onze opslagcapaciteit te verhogen naar 510,000 cbm.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.