Samenwerking Damen en Skoon Energy voor duurzame scheepvaart


Damen Shipyards Group en Skoon Energy hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend ter bevordering van de energietransitie in de scheepvaartindustrie.

De overeenkomst combineert 90 jaar ervaring van Damen met de dynamiek van een nieuwe startup.

Skoon Energy werd in 2017 opgericht door Daan Geldermans en Peter Paul van Voorst, twee studenten van de TU Delft. Skoon richt zich op grootschalige elektrificatie van scheepsaandrijvingen door middel van een netwerk van verwisselbare batterijen en strategisch geplaatst oplaadpunten met een 100% schone energievoorziening. Een proef met deze verwisselbare accu’s van Skoon Energy, Skoonboxes, aan boord van een binnenvaartschip staat gepland voor later dit jaar.

Arnout Damen, CCO bij Damen: “We weten uit ervaring dat samenwerking, het delen van kennis en ideeën een cruciale factor is als het gaat om het stimuleren van innovatie en het bevorderen van duurzaamheid. Het idee van Skoon Energy sprak direct voor de verbeelding binnen onze industrie. Hun focus op het verbeteren van de milieupresentaties van de scheepvaartindustrie sluit volledig aan op onze eigen ambities. We verwachten dat dit een uitstekende samenwerking wordt waarbinnen we samen streven om elektrisch aangedreven schepen op grote schaal tot realiteit te maken.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.