Samen met Alewijnse op avontuur in de techniek


Alewijnse Marine levert elektrotechniek en automatisering op schepen die de hele wereld over gaan.

Jongeren krijgen de kans iets van deze maritieme techniek te proeven tijdens de Open Bedrijvendag op zaterdag 30 juni 2018 in Krimpen aan den IJssel.

De Open Bedrijvendag maakt onderdeel uit van het project ‘Op avontuur in de techniek’, een gezamenlijk initiatief van gemeenten en bedrijven in de regio Krimpenerwaard om meer jongeren enthousiast te maken voor een technisch beroep. Techniek wordt steeds belangrijker en de Nederlandse industrie zit te springen om goed technisch personeel op alle niveaus. Tijdens de open dag zetten lokale bedrijven hun deuren open voor het publiek en laten ze jongeren door activiteiten kennismaken met de wondere wereld van techniek. Daarnaast geven de ondernemingen gastlessen over techniek op basisscholen in de regio.

Ontdek techniek bij Alewijnse

Bezoekers van de Open Bedrijvendag die meer willen weten over elektrotechniek, zijn van harte welkom bij Alewijnse Marine in Krimpen aan den IJssel. Kijk met een VR-bril rond op de brug van een superjacht, proef met een speciale app iets van augmented reality op een baggerschip, probeer wat jij kunt doen met een robotarm of ga zelf als elektricien aan de slag door het maken van een elektrische flipflop. Dit looplicht bestaat uit twee ledlampen die wisselend aan en uit gaan. Als je de batterij correct aansluit, krijg je een knipper-effect. Vandaar de naam: flip flop! Een schakeling waarmee je met plezier aan zult bouwen.

Reserveren

Heb je interesse in de activiteiten bij Alewijnse, dan is het handig om op tijd kaarten te reserveren, omdat er een grote aanloop wordt verwacht. Je kunt online reserveren op https://www.krimpenaandenijssel.nl/bedrijvendag. De tijden van de activiteiten zijn om 10:00, 11:00, 13:00 en 14:00 uur. Het adres van Alewijnse Marine is: Van der Giessenweg 51 te Krimpen aan den IJssel.

Over Alewijnse

Alewijnse is een toonaangevende systeem integrator die wereldwijd technische diensten levert aan boord van allerlei schepen op het gebied van innovatieve elektrotechniek, automatisering, navigatie- en communicatie (NavCom), audiovisuele oplossingen (AV) en informatietechnologie (ICT). Het bedrijf werkt ieder jaar aan de nieuwbouw en refit van een groot aantal vaartuigen, waaronder jachten, schepen voor marine en overheid, baggerschepen en offshore & transportschepen. Alewijnse heeft vestigingen in o.a. Nederland, Roemenië, Vietnam, Qatar en Frankrijk en realiseert met zo’n 950 medewerkers een jaarlijkse omzet van 100 miljoen euro.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.