Ruim 6 procent meer investeringen in juli


In juli was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,2 procent groter dan in juli 2017, meldt het CBS.

De stijging is kleiner dan een maand eerder. In juli 2018 is vooral meer geïnvesteerd in woningen en gebouwen. Ook de investeringen in auto’s, vrachtwagens en machines waren hoger dan een jaar eerder. Daarentegen is er fors minder geïnvesteerd in vliegtuigen.

Omstandigheden investeringen in september minder gunstig dan in juli

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in september minder gunstig dan in juli volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de ondernemers in de industrie minder optimistisch waren over hun orderpositie. Ook de groei van de export was kleiner en het consumentenvertrouwen daalde.

Bron: CBS

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.