Ruim 6 procent meer geïnvesteerd in juni


In juni was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 6,2 procent groter dan in juni 2017, meldt het CBS.

De stijging is groter dan een maand eerder. In juni 2018 werd er vooral meer geïnvesteerd in gebouwen, personenauto’s, infrastructuur en machines. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Juni 2018 heeft evenveel werkdagen als juni 2017. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in augustus minder gunstig dan in juni.

Omstandigheden investeringen in augustus minder gunstig dan in juni

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in augustus minder gunstig dan in juni volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de groei van de export omsloeg in een krimp.

Bron: CBS

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.