Rozenburgsesluis tijdelijk dicht


Van 5 november tot en met zondag 9 december zal de Rozenburgsesluis in Rotterdam, Botlek niet worden bediend in verband met de vervanging van de Hydrauliek en de elektrische installatie.

Pompen, slangen, deur- en schuifcilinders van alle acht sluisdeuren worden vervangen. “De sluis nadert het einde van zijn technische levensduur. Voor de bedrijfszekerheid in de toekomst is vernieuwen van de complete hydraulische bewegingswerken noodzakelijk. We verwachten dat we door het groot onderhoud de sluis in ieder geval tot 2038 operationeel kunnen houden”, aldus Ronald Paul, CCO van het Havenbedrijf.

De Rozenburgsesluis – vernoemd naar het stadje Rozenburg – verbindt het Calandkanaal met het Hartelkanaal. De sluis is op 19 april 1971 door koningin Juliana geopend. Doordat twee bruggen op het complex aanwezig zijn, kan het wegverkeer een continue doorgang vinden. Jaarlijks passeren zo’n 20.000 (voornamelijk binnenvaart)schepen de sluis. Het niet kunnen bedienen van de Rozenburgsesluis zorgt ervoor dat de scheepvaart moet omvaren.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.