Roland Kortenhorst vertrekt als voorzitter bij BLN-Schuttevaer


Roland Kortenhorst, voorzitter van Koninklijke BLN-Schuttevaer, heeft het bestuur van de branchevereniging vrijdag 11 mei te kennen gegeven niet meer verkiesbaar te zijn voor een volgende bestuurstermijn.

Zijn bestuurstermijn eindigt september 2018. Het Algemeen Bestuur van BLN-Schuttevaer heeft een commissie ingesteld om kandidaten te zoeken.

Roland Kortenhorst is lange tijd verbonden geweest aan BLN-Schuttevaer. Al in zijn tijd als Tweede Kamerlid was Kortenhorst als voorzitter van Bureau Voorlichting Binnenvaart betrokken. Later werd hij voorzitter van het toenmalige Kantoor Binnenvaart. Vanuit die organisatie was hij betrokken bij de oprichting van de toenmalige Binnenvaart Branche Unie (BBU). De BBU was uiteindelijk een van de oprichtende partijen van het huidige Koninklijke BLN-Schuttevaer.

Tijdens zijn bestuursperiode zette Kortenhorst zich in om de binnenvaart hoger op de politieke agenda te krijgen. Met name de bijdrage die de binnenvaart kan leveren in het oplossen van de toenemende congestie in het goederenvervoer alsmede de potentie van de binnenvaart om de klimaatdoelstellingen te behalen waren speerpunten van Kortenhorst .

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.