Rijkswaterstaat ruimt 125 m3 zwerfvuil uit de Grensmaas op


Inmiddels is het zwerfvuil, dat de afgelopen weken zichtbaar werd door het droogvallen van de oevers in de Grensmaas tussen Borgharen en Itteren, geruimd.

Naar aanleiding van een melding door een natuurfotograaf hierover heeft Rijkswaterstaat actie ondernomen. Ook diverse vrijwilligers hebben de handen uit de mouwen gestoken en bijgedragen aan een schoner rivierbed.

Vanaf de Nederlandse zijde van de rivier heeft Rijkswaterstaat vanaf de oever het gedeelte tussen Borgharen en Itteren geïnspecteerd op grote stukken afval, zoals autobanden, een winkelwagen en een kapotte boot. Vrijwilligers hadden al veel van deze troep geruimd of verzameld. Ook werd er klein afval aangetroffen, zoals plastic, bekertjes, hout en flessen. Rijkswaterstaat heeft een aannemer het overgebleven zwerfvuil laten verwijderen. In totaal werd 125 m3 aan zwerfvuil geruimd. Hier waren meerdere dagen inzet voor nodig. Afhankelijk van de locatie waar de troep werd aangetroffen, is dit handmatig of met groot materieel, zoals een mobiele kraan en verrijdbare container, verzameld. Onze Zuiderburen hebben toegezegd aan de Vlaamse zijde een inspectie uit te voeren tussen Smeermaas en Neerharen. Zo trekken ze gezamenlijk op als één beheerder van de Grensmaas.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.