Rederij Doeksen en Titan LNG tekenen contract voor LNG-leveringen aan nieuwe veerboten


Rederij Doeksen en Titan LNG hebben een langdurig contract ondertekend voor de leveringen van LNG als brandstof voor de nieuwe, LNG-aangedreven schepen van Rederij Doeksen.

De schepen Willem de Vlamingh en Willem Barentsz zullen wekelijks per truck gebunkerd worden. Beide schepen worden ingezet op de lijnen van Harlingen naar Vlieland en Terschelling. Doordat de schepen LNG als brandstof gebruiken, worden de emissies van de schepen drastisch gereduceerd en dit draagt bij aan het behoud van het UNESCO Werelderfgoed, de Waddenzee.

“Na een intensieve periode van voorbereiding komen de schepen binnenkort aan in Harlingen. Met Titan LNG hebben we de beste partner gevonden om de LNG-leveranties te gaan verzorgen,” aldus Richard de Vries, Hoofd Operationele Zaken bij Rederij Doeksen. “Beide partijen zijn ervan overtuigd dat LNG een goede oplossing is om de scheepvaart nu al te vergroenen, we zien er naar uit om gezamenlijk de LNG-leveringen in Harlingen voor te bereiden.”

“Als Titan LNG zijn we heel blij met de lange termijn samenwerking met Doeksen,” aldus Ronald van Selm, Operations Directeur van Titan LNG. “Als bedrijven passen we goed bij elkaar, omdat we beide schoner varen als doelstelling hebben. Wij zijn trots om deel uit te mogen maken van dit project. Wij verwachten dat de passagiers van Doeksen de inspanningen zullen waarderen en het fijn zullen vinden om de overtocht op een groenere manier te kunnen maken.”

De schepen zijn in Vietnam gebouwd en zijn op dit moment onderweg naar Harlingen om afgebouwd te worden. Naar verwachting zullen de eerste overtochten met deze LNG-aangedreven schepen later dit jaar gaan plaats vinden. Eens per week zullen de schepen van brandstof worden voorzien middels drie trucks in Harlingen. Er wordt alles aan gedaan om de trucks zo snel en veilig mogelijk te lossen om de tijd van bunkeren zo kort mogelijk te houden.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.