Puntdeuren worden gemonteerd in Sluis Eefde; Kapperallee afgesloten


De puntdeuren voor de tweede sluiskolk van Sluis Eefde zijn klaar.

Zaterdag 18 mei 2019 worden ze in de nieuwe sluiskolk gehesen en vervolgens gemonteerd. In verband met de veiligheid is de Kapperallee ter hoogte van de tweede sluiskolk zaterdag 18 mei 2019 van 05.00 uur tot 21.00 uur afgesloten voor al het wegverkeer. Ook is de sluis tijdens de werkzaamheden niet in gebruik.

De werkzaamheden zijn niet te zien vanaf de openbare weg, maar tussen 08.00 uur en 13.00 uur is er een livestream te bekijken bij Restaurant De Sluis, Schoolstraat 70, in Eefde. Medewerkers van aannemerscombinatie Lock to Twente en Rijkswaterstaat zijn daar aanwezig om uitleg te geven. De livestream is ook te volgen via de Facebookpagina Rijkswaterstaat Twentekanalen.

Vervoer sluisdeuren per schip

De deuren van de nieuwe sluisdeur zijn gemaakt door Hollandia Infra in Krimpen aan den IJssel. De puntdeuren worden daar vandaan per schip naar Eefde vervoerd via de Lek, Neder-Rijn en de Gelderse IJssel. De nieuwe sluiskolk krijgt, als onderdeel van project Twentekanalen: uitbreiding Sluis Eefde, aan de ene kant puntdeuren en aan de andere kant een segmentdeur. In juli 2019 wordt de segmentdeur verwacht.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.