Prinses Beatrix opent 3e kolk Prinses Beatrixsluis op 6 februari 2019


Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent woensdagmiddag 6 februari 2019 de 3e kolk van de Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein.

Aanleg 3e kolk Prinses Beatrixsluis

De sluis ligt in het Lekkanaal dat door de aanleg van de 3e kolk is verbreed en verdiept. Na 2,5 jaar bouwtijd kunnen binnenvaartschepen ook in de toekomst snel en veilig passeren. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Van Nieuwenhuizen houdt een toespraak bij de opening.

Lekkanaal belangrijkste hoofdvaarwegverbinding

Het Lekkanaal is de belangrijkste rechtstreekse hoofdvaarwegverbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Jaarlijks passeren ongeveer 50.000 schepen de Prinses Beatrixsluis. De nieuwe 3e kolk is groter dan de bestaande 2 kolken. Het verbrede Lekkanaal heeft nu meer ligplaatsen. De prinses verricht tussen 15.00 en 15.30 uur de officiƫle openingshandeling van de 3e kolk.

Prinses Beatrixsluis

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland. In 1938 werd de sluis als eerste object vernoemd naar de pasgeboren prinses. Koningin Beatrix bezocht de sluis bij het 50-jarig bestaan.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.