Primeur Nederlandse brandweerdrone op vakbeurs ESEF Maakindustrie 2024


Met het thema ‘De Maakbaarheid van Morgen’ laten ruim 175 exposanten de komende dagen zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als digitalisering, robotisering en verduurzaming.

Deze editie is er een echte primeur op de beursvloer van een Nederlandse brandweerdrone. De Almelose machinefabriek Boessenkool wil met mega-drones de wereld veroveren en introduceert de zogeheten FireFighting-drone. Hiermee kunnen branden op slecht bereikbare plekken geblust worden. Naast innovaties in dronetechnologie gaan experts in het BLMC Ketentheater in op thema’s die helpen productiebedrijven klaar te stomen voor de toekomst. ESEF Maakindustrie vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs TechniShow.

Innovaties in dronetechnologie op het Innovatie Plein

Ricardo Vivas, beursmanager ESEF Maakindustrie: “De ontwikkelingen op het gebied van drones volgen elkaar snel op, met innovatie en technologische vooruitgang als sleutelwoorden. Zo presenteert exposant Drone4 (Boessenkool) de FireFighting-drone bij de hoofdingang van de vakbeurs en op ons Innovatie Plein.” De FireFighting-drone van machinefabriek Boessenkool heeft een groter bereik dan een blussende brandweerauto en zijn broertje Drone4Logistics kan medicijnen afleveren op afgelegen gebieden. “Een geweldige innovatie die we op onze beursvloer mogen tonen”, vertelt Ricardo Vivas. Eigenaar Eelco Osse van Boessenkool: “De roep om brandveiligheid en ultra snelle inzet groeit. Denk bijvoorbeeld aan hoge flatgebouwen en zonnepaneelparken waar brandweerauto’s en -ladders slecht of helemaal niet bij kunnen komen. Door de Drone4-oplossing kunnen we snel, precies en krachtig blussen op de juiste plek. We kunnen de waterdruk zelfs tot 15 bar ophogen.” Ook is deze nieuwste drone interessant voor andere logistieke toepassingen, zoals het plaatsen van airco’s op daken waar je normaliter alleen met een mobiele kraan uit de voeten kunt. Osse vervolgt: “Met succes hebben we onlangs de test afgerond waarmee we met 150 kilo payload hebben gevlogen.”

Een productiever, winstgevender en succesvoller productiebedrijf

Advies- en realisatiebureau BLMC geeft tijdens de vakbeurs ESEF Maakindustrie inzicht in hoe bedrijven hun supply chain en operations efficiënter in kunnen richten. Ricardo Vivas: “Wat er in de wereld gebeurt, heeft invloed op de economie en op het productiebedrijf. Verstoringen in de keten, klanten en leveranciers die in problemen komen en recente prijs- en rentestijgingen stellen veel bedrijven voor uitdagingen. Tegelijkertijd zijn er kansen dankzij nieuwe technologie, het gebruik van data en recente inzichten over samenwerking en organisatie. Daarom vinden wij het vanuit de beursorganisatie belangrijk dat we onze bezoekers advies geven over hoe men hun productiebedrijf productiever, winstgevender en succesvoller in kunnen richten.” In het zogeheten BLMC Ketentheater gaan experts in op thema’s die bezoekers helpt hun productiebedrijf efficiënter in te richten. Van productstrategie, ketensamenwerking tot leiderschap.

‘Make’ en ‘buy’ onder één dak

De vakbeurs ESEF Maakindustrie vindt tegelijk plaats met de vakbeurs TechniShow. De kracht van deze combinatie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. ESEF Maakindustrie en TechniShow vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Dit is het podium waar bedrijfsleven, onderzoek, onderwijs en overheid elkaar treffen, voor demonstraties, innovaties en netwerkmomenten. “Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om beide vakbeurzen te bezoeken om zo tot een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen te komen”, licht Ricardo Vivas toe.

ESEF Maakindustrie is het belangrijkste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.