PostNL bezorgde brieven in 2017 op tijd


PostNL heeft in 2017 voldaan aan de wettelijke eis om minimaal 95% van de brieven de volgende werkdag te bezorgen: 95,4% van de normale brievenbuspost en 97,1% van de rouwpost en medische post werd op tijd bezorgd.

Ook heeft PostNL genoeg postvestigingen om ervoor te zorgen dat iedere Nederlander voldoende toegang heeft tot zijn dienstverlening. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft deze bevindingen aan PostNL bevestigd. De ACM ziet erop toe dat PostNL zich aan de regels houdt.

Eisen aan PostNL

PostNL is als enige postvervoerder in Nederland verplicht om een basispakket van diensten aan te bieden. De wet stelt daarom bepaalde eisen waaraan PostNL moet voldoen. Die eisen gaan over de kwaliteit van bezorgen en over de beschikbaarheid van dienstverlening. PostNL moet brievenbuspost van dinsdag tot en met zaterdag bezorgen en de post moet op de eerstvolgende bezorgdag aankomen. Rouwpost en medische post worden ook op maandag bezorgd.

Voldoende postvestigingen

Alle diensten van PostNL moesten in 2017 voor 95% van de inwoners van Nederland binnen een straal van vijf kilometer beschikbaar zijn. Aan deze norm voldoet PostNL ruim met 99,7%. Buiten woonkernen met meer dan 5.000 inwoners geldt dat voor minimaal 85% van de inwoners het volledige assortiment binnen vijf kilometer beschikbaar moet zijn. Aan deze norm voldoet PostNL ook, met 98,2%. Het volledige assortiment aan postdiensten bestaat uit de verkoop en afdruk van postzegels, inname van brieven en blindenpost en inname en uitgifte van aangetekende post, binnenlandse en buitenlandse pakketten en van poststukken waarop de waarde is aangegeven.

Bron: ACM

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.