Port of Moerdijk via nieuwe service direct verbonden met Barcelona en Bangladesh


Nog geen jaar na de oprichting lanceert Tailwind Shipping Lines een nieuwe lijndienst waarmee Port of Moerdijk direct verbonden is met Barcelona, Limasol (Cyprus) en Chittagong (Bangladesh).

De dienst zal zich met name richten op het vervoeren van textielgoederen van Bangladesh naar Europa. Het zal de Tiger Express-service (of kortweg “TEX-service”) worden genoemd, naar de Bengaalse tijger, het nationale dier van Bangladesh.

Tailwind Shipping Lines biedt als dochteronderneming van Lidl International een kosteneffectief alternatief voor luchtvracht voor zowel Lidl-goederen als voor klanten uit de mode- en textielsector. Het nieuwe aanbod is dus ook gericht op derde klanten. “Dankzij de schepen die we inzetten, kunnen we de regio bereiken zonder tussenstops of overslag”, zegt Wolf Tiedemann, het bestuurslid van Lidl Stiftung & Co. KG verantwoordelijk voor logistiek en de directeur van Tailwind Shipping Lines GmbH & Co KG in een persbericht. “Vooral dankzij de directe verbinding tussen Bangladesh en Europa betekent dit een enorme efficiëntieslag, waarmee we ook de betrouwbaarheid van de supply chains voor onze klanten gaan vergroten.” Tailwind Shipping Lines ziet een groot voordeel in het aandoen van kleinere zeehavens met de Tiger Express-service: ”Zowel in Barcelona als in de Nederlandse havenstad Moerdijk zal het mogelijk zijn om de goederen in relatief korte tijd op vrachtwagens te laden en direct naar hun specifieke bestemming te vervoeren”.

Soort van shortsea

Commercial Manager Logistics Annette van Ketel reageert verheugd op het nieuws uit Duitsland. “Voor Port of Moerdijk is het een ambitie om te groeien als shortsea haven. We verbinden het Europese achterland al met tal van Europese zeehavens in Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen en via Oslo met de Baltische Staten. Deze ‘soort van shortsea’-verbinding opent hele nieuwe kansen, naar Barcelona en Cyprus en – heel bijzonder voor ons – via de ‘diepe zee’ uiteindelijk helemaal naar het Verre Oosten. We zijn er trots op dat Lidl en Tailwind Shipping Lines de mogelijkheden van onze strategische ligging en congestie-arme zeehaven op waarde weten te schatten.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.