Port of Moerdijk ontvangt voor zesde maal Europees duurzaamheidscertificaat van European Sea Port Organisation


De European Sea Ports Organisation (ESPO) heeft de haven van Moerdijk voor de zesde maal gecertificeerd voor de duurzaamheids- en milieuprestaties.

Tijdens het GreenPort Congres in Valencia reikte de ESPO het Port Environmental Review System (PERS)-certificaat uit aan Ferdinand van den Oever, directeur van het Havenbedrijf Moerdijk.

De PERS-certificering is een onderdeel van het Ecoports Programma van ESPO. PERS is de enige standaard voor duurzaamheid specifiek voor havens. De certificering wordt uitgevoerd door Lloyd’s Register Quality Assurance. Het PERS-certificaat is twee jaar geldig. Om gecertificeerd te worden moet de haven kunnen aantonen dat het de milieuwetgeving onder controle heeft en iedere twee jaar stappen zet om de impact op de omgeving te verkleinen. De norm om te voldoen aan de standaard wordt elke twee jaar hoger.

Ferdinand van den Oever: “Dit is het tweede duurzaamheidscertificaat in twee weken dat ik in ontvangst mag nemen. Na de Nederlandse BREEAM-NL certificering, vallen ook op Europees niveau de duurzaamheidsprestaties in de haven van Moerdijk op. Dat maakt mij enorm trots en het motiveert om de ingeslagen weg te vervolgen. Samen met de bedrijven op het haven- en industrieterrein Moerdijk werken we dagelijks aan onze ambities om nog verder te verduurzamen en onze positie als knooppunt van duurzame logistiek en duurzame procesindustrie in de Vlaams-Nederlandse Delta te versterken.“

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.