Port of Antwerp eerste aanloophaven voor reeferdienst uit Peru, Chili, Colombia, Ecuador en Panama


Hamburg Sud en Maersk starten een joint stand-alone service op die Europa verbindt met belangrijke perishable (bederfbare goederen) markten uit Centraal-Amerika, de Caraïben en de Zuid-Amerikaanse westkust.

In Noord-Europa is Antwerpen de eerste aanloophaven. De dienst verzorgt snelle en directe verbindingen tussen de Chileense havens San Vincente en San Antonio, en Noord-Europa. Daarnaast linkt een uitgebreid feeder netwerk de belangrijkste havens van Peru, Ecuador en Colombia via Panamese transshipment hubs met Noord-Europa.

Planning

De eerste noordwaartse vaart van de nieuwe SAWC1 dienst staat gepland op 10 juni 2019. De Luna Maerk vertrekt vanuit San Antonio, Chili en komt op 4 juli 2019 aan in Antwerpen. De eerste zuidwaartse vaart, vertrekt vanuit Antwerpen met de Lexa Maersk op 6 juni 2019.

“We zijn verheugd met deze nieuwe dienst met Antwerpen als eerste Europese aanloophaven. Onze inlandse en centrale locatie in Europa biedt ‘perishables’ klanten korte transittijden naar belangrijke consumentenmarkten in België, Frankrijk, Nederland, Duitsland en verder. De nieuwe dienst bevestigt dat rederijen zoals Hamburg Sud en Maersk geloven in de operationele uitmuntendheid van Port of Antwerp. Voor gecontaineriseerde cargo in het algemeen en perishables in het bijzonder” aldus Michiel Vermeiren, Manager Shipping Lines bij Port of Antwerp.

Uitgebreid netwerk

Acht schepen van de post Panamax klasse (4.500 TEU) vertrekken wekelijks met de nieuwe SAWC1 dienst. Ieder schip is uitgerust met 1.400 reefer plugs, waardoor het optimaal tegemoet komt aan de noden van de ‘perishables’ handel.
Ingrid Vanstreels, Key Accountmanager Containerized Cargo bij Port of Antwerp: “Onze ambitie is de ‘perishables’ haven bij uitstek te zijn in Europa. Daarom investeert de Antwerpse havengemeenschap volop in extra capaciteit, technologie, en stimuleert het samenwerking. Samen met de logistieke dienstverleners, de Douane en het Federaal Voedselagentschap, biedt de Antwerpse haven het hoofd aan de uitdagingen van de koude keten. Onze doelstelling? Operational excellence garanderen voor iedere perishable klant.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.