Port of Antwerp-Bruges lanceert #portcleanup23 om zwerfvuil aan te pakken


Met een opruimactie van zwerfvuil werd deze week zowel in de haven in Antwerpen als in Zeebrugge het startschot gegeven van de #portcleanup23.

Want ook dit jaar brengt Port of Antwerp-Bruges zwerfvuil onder de aandacht. Zowel de bedrijven in de haven als de eigen medewerkers van Port of Antwerp-Bruges worden uitgedaagd om in september zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Nieuw is dat vanaf dit jaar omwonenden plaatsen in de haven met zwerfvuil kunnen signaleren. Medewerkers van Port of Antwerp-Bruges en de deelnemende bedrijven ruimen dit dan tijdens de actiemaand op.

Weg met zwerfvuil!

Zwerfvuil hoort niet thuis in de Schelde, de natuur of de haven. De afgelopen jaren hebben het Havenbedrijf en bedrijven in de haven ingezet op sensibilisering en op innovaties om zwerfvuil en drijfvuil te voorkomen en op opruimacties om dit probleem te verhelpen.

Port of Antwerp-Bruges bestrijdt voortdurend zwerfvuil. Hotspots van zwerfvuil worden met een “netheidsindex” in kaart gebracht. In Antwerpen ruimen haventornado’s elke dag zwerfvuil op, terwijl Patje Plastic en vuilophaalboot Condor komaf maken met drijfvuil. Drones worden ingezet om drijfvuil te detecteren. In Zeebrugge ruimen de groenwerkers van 360° Groen mee afval op in het havengebied.

De eerste Port Cleanup in het havengebied in Antwerpen ging in 2021 door. Er waren meteen meer dan 1 200 deelnemers. Vorig jaar ging de actie zowel in Antwerpen als Zeebrugge door met meer dan 2 200 deelnemers.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.