Ontdek smart shipping bij Alewijnse Marine tijdens SMM Hamburg 2018


Het Alewijnse team nodigt u graag uit voor een gesprek over de nieuwste ontwikkelingen in systeem integratie, elektrische installaties, automatisering, hybride oplossingen, IT/ICT en NavCom.

Smart shipping

De presentatie van Alewijnse tijdens SMM staat in het teken van smart shipping. De maritieme markt staat te springen om slimme technologieën die schepen veiliger, duurzamer en efficiënter te maken. Alewijnse speelt hier op in door oplossingen te bieden als cyber security voor de beste informatiebeveiliging aan boord, remote service voor het real-time uitwisselen van systeeminformatie op afstand en de Health Check Service, een nieuw succesvol Alewijnse concept voor efficiënt en kostenbesparend onderhoud op schepen.

Slimme baggerautomatisering

Bezoekers van de Alewijnse stand krijgen bovendien de kans om kennis te maken met de smart solutions van Alewijnse op het gebied van baggerautomatisering, unieke software oplossingen waarmee baggerschepen veiliger, productiever en efficiënter kunnen worden bediend. Een inkijkje in deze innovatieve baggerautomatisering krijgen bezoekers met de Vuforia View app, waarmee de Alewijnse software in 3D op een console is te zien en IoT en enterprise systems data worden binnengehaald met Internet of Things. De Vuforia app is ontwikkeld door Alewijnse en Novotek en is de eerste maritieme oplossing voor augmented reality.

Alewijnse

Alewijnse Marine is een full-service dienstverlener, gespecialiseerd in het ontwerp, de engineering, installatie, integratie en wereldwijde 24/7 service en onderhoud van alle soorten elektrische en elektromechanische systemen aan boord schepen en installaties in met name de jachten, marine en offshore & bagger markt.

Hoogtepunten

Hoogtepunten van de afgelopen jaren in de offshore, offshore wind en baggermarkt zijn opdrachten voor elektrische diensten aan boord van de eerste Damen Marine Aggregate Dredger (MAD) 3500, de 117 meter lange, 8500 m3 TSHD Samuel de Champlain, het nieuwe vrachtschip Arklow Venus, het jack-up vaartuig Seafox 5, een serie offshore crew transfer vessels (CTV’s) voor het offshore wind bedrijf Windcat Workboats en de nieuwste Antarctische ijsbreker RSV Nuyina.

In de marinemarkt heeft Alewijnse recentelijk een contract getekend met Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) voor de complete levering, installatie en inbedrijfstelling van alle elektrische systemen voor de nieuwe Damen Sigma 10514 Longe Range Patrol Vessel. Daarnaast werkt Alewijnse op veel andere marineschepen.

In de superjachtsector is Alewijnse al jarenlang een gerenommeerde partner voor nieuwe superjachten van 35 tot 140 meter, een sector die bekend staat om hoge normen, geavanceerde technologie en onberispelijke service. Sinds een aantal jaar beschikt Alewijnse bovendien over een succesvolle eigen vestiging in La Ciotat aan de Middellandse Zee voor de service en refit aan boord van jachten. In 2018 heeft het Alewijnse dochter Admarel een contract getekend voor de complete levering van geavanceerde lifestyle elektrische systemen aan boord van het nieuwe expeditiejacht SeaXplorer 77.

Beurzen

SMM is de eerstvolgende beurs waar Alewijnse aanwezig is, na succesvolle presentaties begin 2018 op DSA Kuala Lumpur, Electric & Hybrid Marine World Expo. Na SMM presenteert Alewijnse zich op de Monaco Yacht Show, het Global Superyacht Forum, METS en NIDV.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.