Onderzoek havens van Rotterdam en Yokogawa naar hogere branche-overschrijdende efficiëntie in energie en resources


Het Havenbedrijf Rotterdam en Yokogawa Electric Corporation zijn een haalbaarheidsonderzoek gestart naar een groei in branche-overschrijdende integratie van efficiënt energie- en nutsvoorzieningenverbruik in het industriegebied rond Rotterdam.

Men hoopt daarmee bij te kunnen dragen aan de ambitieuze decarbonisatiedoelstellingen in de regio. Uit een eerste vooronderzoek is gebleken dat het optimaliseren van het gebruik van elektriciteit en nutsvoorzieningen bij bedrijven een kostenbesparing van maar liefst 5% zou kunnen opleveren.

Als de grootste haven van Europa – en de thuisbasis van meer dan 200 bedrijven – bezit de haven van Rotterdam een unieke positie om dit project te faciliteren en te implementeren en zo de energietransitie te ondersteunen. Yokogawa is in staat om de bestaande simulatietechnologie toe te passen, waarmee een optimale productieplanning en oplossingen voor regionaal energiebeheer worden ondersteund, en adviseringsmogelijkheden kunnen worden geïdentificeerd over de kansen op efficiëntieverbetering binnen diverse industriële systemen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.