Onderhoud aan haalkabels en systemen Kreekraksluizen; hinder in augustus en september 2023


Rijkswaterstaat vervangt in augustus en september 2023 haalkabels, veerbuffers en computersystemen van de Kreekraksluizen.

Voor het vervangen van de haalkabels en veerbuffers is de westkolk 2 keer ruim een week gestremd met langere wachttijden als gevolg.

Het vervangen van computersystemen gebeurt van 9 september 22.00 tot 10 september 2023 06.00 uur. De Kreekraksluizen zijn dan in het geheel gestremd waardoor scheepvaartverkeer moet omvaren.

Stremming westkolk door vervangen haalkabels en veerbuffers

De haalkabels en veerbuffers van de Kreekraksluizen hebben het einde van hun levensduur bereikt en moeten worden vervangen. De onderdelen bevinden zich in de heftorens en zijn belangrijk voor het openen van de sluisdeuren. Vanwege dit onderhoud is de westkolk in de volgende periodes gestremd:

maandag 28 augustus 05.00 tot en met woensdag 6 september 19.00 uur
maandag 25 september 05.00 tot en met dinsdag 3 oktober 19.00 uur

Als gevolg van de werkzaamheden kunnen de wachttijden voor de Kreekraksluizen oplopen. Omvaren is mogelijk via sluis Hansweert en de Krammersluizen. Scheepvaart is geïnformeerd over de stremming via een BAS-bericht en de Vaarweginformatie(externe link) website. De haalkabels en veerbuffers van de oostkolk worden naar verwachting in augustus en september 2024 vervangen.

Stremming beide sluiskolken Kreekraksluizen door vervangen computersystemen

Van 9 september 22.00 tot 10 september 06.00 uur worden de computersystemen van de Kreekraksluizen vervangen. Beide sluiskolken van de Kreekraksluizen zijn dan gestremd. Omvaren is mogelijk via de vaarroute Krammer-Hansweert.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.