Omleidingen tijdens asfalteringswerkzaamheden rond Prinses Beatrixsluis


Van maandag 10 december tot en met donderdag 20 december 2018 voert Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat asfalteringswerkzaamheden uit aan wegen rond de Prinses Beatrixsluis.

Verkeer wordt omgeleid.

Locaties asfalteringswerkzaamheden Beatrixsluis

De asfalteringswerkzaamheden vinden plaats op twee locaties:

– De langzaamverkeersbrug over de sluiskolken heen. Deze is op dinsdag 11 december van 07.00 uur tot 17.00 uur afgesloten. Om het kwartier rijdt een pendelbus vanaf iedere kant.
– De Lekdijk-Oost ten zuiden van de Prinses Beatrixsluis. Deze is van maandag 10 december tot en met donderdag 20 december afgesloten.

De geplande werkzaamheden kunnen bij slechte weersomstandigheden worden uitgesteld.

Omleidingsroutes werkzaamheden Beatrixsluis

Voor beide afsluitingen zijn er omleidingsroutes ingesteld. Tijdens de werkzaamheden aan de langzaamverkeersbrug kunnen fietsers en voetgangers omreizen via het Sluispad en de Overeindsebrug bij de Plofsluis of gebruik maken van een pendelbusje. Een busje met aanhanger van Sas van Vreeswijk rijdt via het Waterliniedok heen en weer tussen de oost- en westkant. Verkeer moet rekening houden met 15 minuten vertraging bij gebruik van de pendelbus en bij omfietsen via de Plofsluis met 15 à 20 minuten. Aan de kant van Vreeswijk bevindt het opstappunt zich langs het fietspad van het Waterliniedok, ten hoogte van het tunneltje bij het Schipperspad. Aan de kant van het Defensiedok bevindt de opstapplaats zich bij de kruising van het Defensiedok en het Waterliniedok. Verkeersregelaars wijzen fietsers op de omleidingsroute en opstapplaatsen van de pendelbus.

Tijdens de werkzaamheden bij de Lekdijk-Oost rijdt het verkeer via de Achterweg en onder de A27 door richting Tull en ’t Waal, dat geeft geen vertraging. Vanaf 24 december is de Lekdijk-Oost voor het eerst sinds de start van de bouw van de 3e kolk en de verbreding van het Lekkanaal weer toegankelijk voor auto- en fietsverkeer.

Verbreding met 3e kolk verbetert doorstroom binnenvaart

De Prinses Beatrixsluis is de grootste monumentale binnenvaartsluis van Nederland en ligt in het Lekkanaal. Dit kanaal is de belangrijkste rechtstreekse verbinding tussen de havens van Rotterdam en Amsterdam. Omdat steeds meer en steeds grotere schepen het Lekkanaal gebruiken, dreigt de Prinses Beatrixsluis een knelpunt te worden. Daarom zorgt Sas van Vreeswijk in opdracht van Rijkswaterstaat voor de aanleg van de 3e kolk Beatrixsluis en de verbreding van het Lekkanaal.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.