Officiële opening van nieuwe magazijnen Euroports Terminals Gent


Euroports blijft groeien en investeren en heeft daarom een nieuwe opslagfaciliteit voor meststoffen en mineralen geopend als speerpunt van een belangrijk investeringsprogramma van 10 miljoen euro voor terminal T850 in North Sea Port, havengebied Gent (België).

Vertegenwoordigers van Euroports en North Sea Port hebben de nieuwe opslagfaciliteit op 15 juni officieel geopend. Tijdens de openingsceremonie hebben Jan Lagasse (Co-CEO North Sea Port), Mathias De Clercq (Schepen van Haven, Economie en Ondernemen stad Gent), en Geert Gekiere (Managing Director Euroports Belgium NV), toespraken gehouden om deze nieuwe mijlpaal te vieren.

Deze innovatieve investering is het antwoord van Euroports op de toenemende vraag van klanten en omvat een nieuw, state-of-the-art bulkmagazijn met een opslagcapaciteit van meer dan 120.000 ton.

“De footprint is verdubbeld tot ongeveer 20.000 m² aan betonnen vloer en bestaat uit zes naast elkaar gelegen magazijnboxen”, aldus Terminal Manager Peter Van den Broeck. “De magazijnen worden ondersteund door een aanzienlijke investering in nieuwe apparatuur: een mobiele havenkraan van 100 ton met een grijper van 20 m³ en een tweede multifunctionele kraan van 25 ton met een grijper van 15 m³.”

Euroports Terminals Gent, T850, is een van de grootste bulkterminals in het Euroports-netwerk en verwerkt ongeveer 2 miljoen ton aan bulk, voornamelijk meststoffen en mineralen. De kade bij terminal T850 is 550 meter lang en heeft een diepgang van 12,0 meter, waardoor zelfs Panamax-schepen kunnen aanmeren.

Euroports heeft twee grote terminals in Gent: T280 en de nu verbouwde T850. Klanten weten dat ze kunnen rekenen op de kwaliteit, kennis en service van Euroports Terminals Gent om het meest complexe en moeilijkste product te behandelen, sorteren en te screenen. In de loop der jaren heeft Euroports Terminals Gent, als erkende kwaliteitsspeler in de screening van meststoffen, een zeer uitgebreide ervaring, knowhow en expertise opgebouwd. Deze expertise werd reeds meermaals erkend met de International Bulk Journal Award voor Best Specialist Dry Bulk Terminal.

De unieke centrale ligging van de haven van Gent is, gekoppeld aan de sterke hinterlandverbindingen met de Benelux en Noord-Frankrijk, een sterke troef gezien de klanten van Euroports hierdoor hun supply chain kosten minimaliseren.

Deze investering is een nieuwe stap in de strategie van Euroports om haar klanten sterke supply chain oplossingen te blijven bieden, niet enkel inzake meststoffen en mineralen, maar ook met betrekking tot andere sectoren die het bedrijf bedient: pulp en papier, staal project lading, suiker, fruit, fossiele brandstoffen en meer.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.