North Sea Port gastheer voor Europese bulksector


Op maandagavond 19 november verwacht North Sea Port in Gent maar liefst 650 gasten uit de Europese bulksector.

De International Bulk Journal reikt dan zijn jaarlijkse prijzen uit. North Sea Port is alvast voor één ervan genomineerd.

De International Bulk Journal (IBJ) houdt elk jaar een grote conferentie. Uit heel Europa worden er dan honderden gasten uit de bulksector verwelkomd. Dit jaar vindt de conferentie plaats in Gent, in navolging van steden zoals Londen en Amsterdam. De IBJ reikt op die avond dan ook een aantal prijzen uit, de ‘IBJ Awards’. North Sea Port is genomineerd voor de categorie ‘Best dry bulk port’.

De conferentie vindt plaats in de Eskimofabriek, een voormalige 19e eeuwse textielfabriek in het vroegere deel van de haven in Gent.

Specialist in de overslag van bulkgoederen

North Sea Port is gastheer voor de conferentie. Dit is een uniek moment om North Sea Port extra op de Europese kaart te zetten. Ruim de helft van de goederenoverslag omvat immers droge bulk zoals granen, ijzererts, kolen… Daarnaast omvat haast een vijfde van de overslag vloeibare bulk zoals chemicaliën, biobrandstof en sinaasappelpulp. Ook het feit dat North Sea Port sinds een jaar een fusiehaven is, was een aanleiding om de haven als gastheer te vragen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.