North Sea Port biedt gratis rondvaarten in Vlissingen aan


Vanaf 6 april 2019 biedt North Sea Port ook in Vlissingen en Borsele voor het eerst gratis rondvaarten aan.

Inschrijven is wel verplicht.

Als fusiehaven wil North Sea Port tijdens rondvaarten het hele havengebied laten zien. North Sea Port per schip bezoeken is een unieke ervaring. Sinds februari kan men al genieten van gratis rondvaarten van Gent tot in Terneuzen en, omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Vanaf 6 april vinden er ook gratis rondvaarten plaats in het Vlissingse deel van North Sea Port.

Vanaf het water de haven beleven

Het havenbedrijf organiseert ook in Vlissingen en Borsele voor het eerst gratis rondvaarten. Het passagiersschip Denick II van de gelijknamige rederij vertrekt nabij het station van Vlissingen. Het vaart door de sluis de Westerschelde op richting Sloehaven in Vlissingen en Borsele waar het in de havens/dokken vaart. De passagiers zien zo vanaf het water de bedrijven, kades met kranen, loodsen waar goederen zijn opgeslagen en het lossen en laden van zee- en binnenvaartschepen.

Wel online inschrijven

Wie wil meevaren kan zich via de website van North Sea Port inschrijven (www.northseaport.com/rondvaarten). Particulieren kunnen tot maximum 10 personen inschrijven. Vanaf 11 personen kunt u als groep inschrijven.
In totaal vinden er 14 rondvaarten plaats met telkens tot maximum 249 passagiers aan boord. Goed dus voor bijna 3.500 plaatsen. De rondvaarten vinden in april, mei en juni telkens op de eerste zaterdag van de maand plaats. In juli en augustus wordt er elke vrijdag gevaren. In september en oktober is dat opnieuw op de eerste zaterdag. Om 12.45 uur wordt er ingescheept. De afvaart is om 13 uur en de terugkomst tussen15.30 en 16 uur. Het schip is toegankelijk voor rolstoelen. Hulp- en geleidehonden worden toegelaten.

Ook tijdens de Gentse Feesten

De rondvaarten tussen Gent en Terneuzen, en omgekeerd, zijn volledig volgeboekt.
Ook tijdens de Gentse Feesten in juli zullen er gratis rondvaarten in het Gentse deel van North Sea Port zijn. De inschrijvingen daarvoor starten begin juni.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.