Nieuwe grote speler in haven van Antwerpen


De Japanse groep MOL Chemical Tankers komt naar de haven van Antwerpen.

Samen met de havengroep SEA-Invest wordt 300 à 400 miljoen euro geïnvesteerd voor de bouw van een tankterminal voor vloeibare chemicaliën. Dit is opnieuw een bevestiging van de aantrekkelijkheid van de haven voor grote investeerders.

Joint venture Sea-Mol

Mol Chemical Tankers, onderdeel van de Japanse groep Mitsui O.S.K. Lines, gaat samen met SEA-Invest een opslagtankterminal bouwen in de haven van Antwerpen. Daarvoor wordt de joint venture Sea-Mol opgericht, die hiervoor 300 à 400 miljoen euro zal investeren. Naar verwachting levert deze nieuwe investering 100 directe banen op.

Nieuwe invulling Delwaidedok

De tankterminal komt op een site van 45 ha aan het Delwaidedok. Dit is slechts een deel van de concessie waarvoor het Havenbedrijf in 2018 een bevraging had opgestart. Hiervoor werden 6 kandidaten weerhouden. Sea-Mol was daar een van; de gesprekken met hen worden opgestart met het oog op het afsluiten van een concessieovereenkomst. Met de overige 5 kandidaten gaan de gesprekken verder voor de optimale invulling van de rest van het terrein.

Versterking chemische cluster

Jacques Vandermeiren, CEO Havenbedrijf Antwerpen: “Deze investering is een nieuwe bevestiging van onze aantrekkingskracht op belangrijke investeerders. Het versterkt bovendien onze rol als een van grootste chemische clusters ter wereld. Zeer goed nieuws dus voor de haven en voor onze economie. “

Bron: Havenbedrijf Antwerpen

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.