Nieuw onderkomen voor Damen Marine Components


Damen Marine Components Netherlands (DMC NL) is gestart met de bouw van haar nieuwe vestiging in Hardinxveld-Giessendam.

Het gebouw, met zowel kantoor als constructieruimte, zal plaats bieden aan tachtig mensen.

DMC heeft een tweeledig motief voor de bouw van het nieuwe pand, waarvoor nu de eerste heipaal is geslagen op de plek van het voormalige DMC-hoofdkantoor.

De eerste reden was om meer werkruimte te creëren vanwege het gegroeide aantal medewerkers na de fusie tussen DMC en Van der Velden Marine Systems (VDVMS), eerder dit jaar. “Direct vanaf de fusiedatum gebruiken we hetzelfde administratiesysteem”, vertelt Steef Staal, Managing Director van Damen Marine Components. “Maar wanneer straks alle Nederlandse collega’s op dezelfde locatie werken, kunnen we onze langetermijnstrategie echt goed in gang zetten.”

Het nieuwe pand zal capaciteit hebben voor de complete reeks van disciplines, te weten engineering, supply chain management, verkoop en ondersteuning en project management, alsmede financiën, HRM en ICT. “Bovendien creëert dit vanzelfsprekend de juiste basis voor teamspirit en efficiëntere werkverhoudingen.”

Groeipotentieel

De tweede hoofdreden om het nieuwe pand te bouwen, is het duidelijke groeipotentieel dat zich bij DMC aftekent. Een groeimarkt die de totale portefeuille van DMC behelst: DMC’s straalbuizenen de Van der Velden® roeren en stuursystemen. “Er is echter ook groeiruimte via uitbreiding van onze portefeuille. Daarom werken we eraan om ons assortiment te verbreden en enkele nieuwe producten te introduceren”, aldus Staal.

In de architectuur van het nieuwe gebouw valt duidelijk DMC’s relatie met de Damen Shipyards Group te herkennen. Toch blijft het volgens Steef Staal ook belangrijk om een zekere mate van de eigen identiteit te houden. “Natuurlijk, we zijn een Damen-bedrijf, maar dit betekent niet dat al onze contracten vanuit Damen zouden komen. Integendeel! Meer dan 80% van onze omzet is niet-Damen gerelateerd.”

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.