Nederland Maritiem Land verwelkomt Alewijnse directeur René ten Brinke als bestuurslid


Stichting Nederland Maritiem Land (NML) verwelkomt algemeen directeur René ten Brinke van Alewijnse Marine als nieuw lid van het algemeen bestuur.

René ten Brinke is officieel aangetreden tijdens de laatste NML-ledenvergadering op 29 augustus 2018.

René ten Brinke geeft aan zich vereerd te voelen te kunnen toetreden tot het NML-bestuur: “Namens Alewijnse Marine wil ik het maritieme cluster gedachtegoed graag ondersteunen. Ik vind het belangrijk om gezamenlijk sterk te staan en daar ook actief aan bij te dragen. Als het goed gaat met het hele cluster, gaat het ook goed met de bedrijven.”

NML-voorzitter Wim van Sluis is blij met de komst van de maritieme toeleverancier Alewijnse Marine in het bestuur: “Voor NML is het belangrijk om te laten zien dat toonaangevende maritieme bedrijven zich bij ons aansluiten om gezamenlijk met de andere sectoren als één cluster sterk te staan en om Nederland te promoten als maritieme natie.”

René ten Brinke

René ten Brinke (56) is een ervaren bestuurder met een achtergrond in verschillende branches zoals IT/telecom, genetica en later ook maritiem. Sinds 14 mei 2018 is hij algemeen directeur van Alewijnse Marine, een allround systeem integrator met meer dan 125 jaar ervaring in maritieme technologie.

NML

Stichting Nederland Maritiem Land (NML) is de netwerkorganisatie van de maritieme sector en verbindt alle bedrijven die werkzaam zijn in de maritieme deelsectoren met elkaar en met de overheid en de kennisinstellingen. De stichting verenigt twaalf maritieme sectoren: havens, offshore, maritieme toeleveranciers, scheepsbouw, zeevaart, waterbouw, maritieme dienstverlening en kennisinstituten, binnenvaart, Koninklijke Marine, jachtbouw/watersportindustrie en visserij. Met 17.200 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 271.500 mensen, realiseert de sector een totale toegevoegde waarde van 23,3 miljard euro.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.