Nachtelijke afsluitingen Coentunnel (A10)


Van maandag 18 tot en met donderdag 21 maart 2019 werkt Rijkswaterstaat gedurende 4 nachten aan het onderhoud van de Coentunnel.

Iedere nacht is er 1 van de 4 tunnelbuizen afgesloten van 23.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

Alleen in de nacht van 20 op 21 maart 2019 geeft dat enige vertraging voor het verkeer als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Amsterdam richting Zaandam. Het verkeer richting Amsterdam-Noord wordt dan namelijk door de wisselbuis geleid en moet draaien bij afrit 3 (Westzaan) op de snelweg A8. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten. In de andere nachten kan het verkeer sneller door de andere tunnelbuizen. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen Coentunnel

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Coentunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Hinder beperken Coentunnel

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken tijdens de afsluiting. Zo wordt ’s nachts gewerkt omdat er dan minder verkeer is. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande wegwerkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Bron: Rijkswaterstaat

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.