Ms Willem Barentsz in Vietnam gedoopt


Op dinsdag 22 januari is ms Willem Barentsz om 14.00 uur plaatselijke tijd (08.00 uur Nederlandse tijd) in Vung Tau gedoopt door mevrouw Brigitte Bijen, partner van directeur Paul Melles.

Na de doop is het schip succesvol te water gelaten. Het ligt nu aan een afbouwkade, om de laatste restwerkzaamheden te voltooien voordat de beide nieuwe LNG-catamarans eind februari op transport worden gesteld naar Nederland.

Willem de Vlamingh ligt sinds afgelopen zaterdag aan een andere afbouwkade. Als alles volgens planning verloopt, vertrekt het zware ladingschip eind februari met beide catamarans aan boord. De reis gaat via Kaap de Goede Hoop en zal zo’n acht weken in beslag nemen. Nadat de schepen in Harlingen zijn aangekomen, worden ze gereed gemaakt voor de inbedrijfstelling. De nieuwe schepen zullen vanaf medio september de dienstregeling overnemen.

Zaterdag 19 januari werd ms Willem de Vlamingh tijdens een sobere doopplechtigheid in Vung Tau (Vietnam) gedoopt door Christine Doeksen – van Galen Last, echtgenote van Jan Willem Doeksen, CEO van Koninklijke Doeksen. Willem de Vlamingh en Willem Barentsz worden nu alvast – volgens goed zeemansgebruik – gedoopt, omdat zij voor het eerst in Vietnam aan de zee worden toevertrouwd en binnenkort de zeereis naar Europa aanvaarden. Komende zomer zullen zij tijdens een feestelijk moment in Harlingen op officiële wijze in gebruik worden genomen.

In 2016 gaf Rederij Doeksen de Australische firma Strategic Marine opdracht tot de bouw van twee nieuwe catamarans, die op LNG (Liquefied Natural Gas) op de Waddenzee gaan varen. Ontwerpbureau Vripack uit Sneek tekende voor het ontwerp van interieur en exterieur. De nieuwe schepen zijn voorzien van innovatieve toepassingen die de schepen veel zuiniger en substantieel schoner maken dan reguliere veerschepen.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.