Massale belangstelling voor Brexit persreis door haven van Rotterdam


Op dinsdag 11 september 2018 heeft het Havenbedrijf Rotterdam een Brexit persreis georganiseerd in samenwerking met de Douane, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en rederij Stenaline.

De belangstelling was overweldigend. Tientallen mediaploegen uit binnen- en buitenland hebben deelgenomen aan dit evenement. De aanleiding voor het organiseren van deze persreis was dat alle vier voornoemde organisaties in toenemende mate mediaverzoeken ontvangen om uit te leggen wat de gevolgen zijn van het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie per 29 maart 2019.

Brexit deskundigen van het Havenbedrijf, Douane, NVWA en Stenaline hebben de deelnemende journalisten uitleg gegeven over wat er verandert in de logistieke keten zodra het VK met ingang van 30 maart 2019 een zogeheten derde land wordt.

‘Het is nog slechts 199 dagen tot Brexit’, zegt Mark Dijk, manager External Affairs van Havenbedrijf Rotterdam, ‘en toch treft nog maar een zeer klein deel van de ondernemers die handel drijven met het VK serieuze voorbereidingen hiervoor. Dat is niet verantwoord want er staat veel op het spel, zeker voor Nederland omdat VK een van onze grootste handelspartners is. We doen een dringend beroep op het bedrijfsleven en op overheden, nationaal en Europees, om zich serieus voor te bereiden op Brexit. De tijd dringt.’

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.