Marine onderschept ruim 2.000 kilo drugs


Het patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland heeft een transport met ruim 2.000 kilo drugs onderschept in de Caribische Zee.

Dit gebeurde in de nacht van 28 op 29 januari tijdens een nachtelijke patrouille. De pakketten met drugs en de opvarenden zijn inmiddels overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.

De actie begon met de detectie van een verdacht vaartuig op open zee door een vliegtuig van de Caribische kustwacht. De motorboot viel onder meer op door het vaargedrag. Vervolgens dwongen de NH90-helikopter en een snelle FRISC-onderscheppingsboot het verdachte vaartuig tot stoppen. De FRISC had op dat moment ook een Amerikaans kustwachtteam aan boord.

Commandant Zr. Ms. Zeeland kapitein-luitenant ter zee Paul Bijleveld is vooral trots op de samenwerking tussen de verschillende diensten. “Al met al een zeer geslaagde actie. Door slim en goed teamwerk tussen kustwacht, NH90, Amerikaanse kustwacht en de bemanning van Zr. Ms. Zeeland is deze actie tot een succes gebracht.”

Eerdere acties

Zr. Ms. Zeeland, ook wel ocean-going patrol vessel genoemd, is sinds december als stationsschip in het Caribisch Gebied. Zij heeft in die periode een go fast, snelle motorboot, aangehouden met een grote hoeveelheid verdacht geld. Ook heeft zij een drugstransport verstoord, waarbij de bemanning van een verdacht schip pakketten met vermoedelijk drugs overboord zette.

Bron: Defensie

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.