Marine klaar voor actie op de Wereldhavendagen Rotterdam


Van 1 tot en met 3 september meren er opnieuw marineschepen af in de Rotterdamse haven voor de Wereldhavendagen.

Tijdens dit grote maritieme evenement kan het publiek een bezoek brengen aan de aanwezige marineschepen, getuige zijn van de demonstraties op het water, zelf in actie komen in het mariniersdorp en nog veel meer maritieme ervaringen opdoen.

Tijdens de Wereldhavendagen is er voor jong en oud genoeg te beleven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een kijkje nemen aan boord van Zr.Ms. De Ruyter. Dit luchtverdedigings- en commandofregat (LCF) legt het gehele weekend de valreep uit voor publiek. Aan boord is de NH90-gevechtshelikopter van dichtbij te bewonderen. Het hydrografisch opnemingsvaartuig Zr.Ms. Snellius en de mijnenjager Zr.Ms. Zierikzee zijn ook open voor publiek. En in het mariniersdorp kunnen bezoekers zich laten camoufleren of een hindernisbaan bestormen. Ook zijn marineduikers met een duiktank aanwezig op de kade en kunnen bezoekers een marineschip besturen in een simulator.

Demonstraties

Verder trakteert de marine het publiek tijdens de Wereldhavendagen op verschillende spectaculaire demonstraties. Hierbij laat de marine zien hoe zij een koopvaardijschip bevrijdt van piraten en hoe ze drugsmokkelaars in het Caribisch gebied onderschept. De maritieme gevechtshelikopter NH90 speelt samen met de snelle FRISC-onderscheppingsvaartuigen een belangrijke rol in deze operaties, en levert daarom ook een spectaculaire bijdrage aan de demonstraties.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.