Maasvlaktestrand open – ondanks onderhoud


De vanwege het prachtige weer met Pinksteren uitgestelde werkzaamheden aan het Maasvlaktestrand, beginnen nu vandaag, vrijdag 25 mei.

Het Havenbedrijf houdt evenwel een gedeelte van het recreatiestrand open. Badgasten kunnen dit weekend recreƫren op het strand ten zuiden van de opgang van de Rotterdamse Reddingsbrigade ter hoogte van parkeerterrein P3. Liefhebbers kunnen ook uitwijken naar het noordelijker gelegen sportstrand.

Om de zeewering langs de buitenkant van Maasvlakte 2 op sterkte te houden, vindt eens in de twee jaar regulier onderhoud plaats. Voor en op het strand wordt nieuw zand aangebracht. Tijdens de werkzaamheden worden daarom delen van het badstrand tijdelijk afgesloten. De strandopgangen ter hoogte van het werk worden tijdelijk afgesloten. Hekken en borden geven aan welke strandopgang tijdelijk buiten gebruik is. Het werk aan het badstrand start 25 mei en is 1 juni afgerond. Daarna wordt het sportstrand onder handen genomen.

Nieuw zand voor een sterke kust

Door stroming en tijdens stormen voert de zee langs heel de Nederlandse kust zand af. Om de kustbescherming op sterkte te houden is daarom met regelmaat zogenaamde zandsuppletie nodig. De aanvoer van nieuw zand vindt plaats met sleephopperzuigers. Voor de kust zuigen deze vaartuigen zand op van de bodem van de Noordzee. Deze schepen varen af en aan tussen aangewezen zandwingebieden en de kust. Via drijvende leidingen wordt het zand naar het strand gepompt. Op het strand verdelen bulldozers het zand over het strand.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.