Maartse buien, veel wind


Het is half tot zwaar bewolkt en er komen talrijke buien voor, mogelijk met hagel of natte sneeuw en onweer.

Vanmiddag neemt de buienkans in de zuidwestelijke helft van het land af. De middagtemperatuur komt niet hoger dan 7 à 8°C. Vanavond klaart het gedeeltelijk op en wordt het vrijwel overal droog.

De wind is eerst westelijk en landinwaarts matig tot vrij krachtig, in de kustprovincies (vrij) krachtig, aan zee hard tot stormachtig, 7 à 8 Bft. In de loop van de ochtend neemt de wind nog iets toe. Er komen aan zee al zware windstoten van 75-80 km’/uur voor, in de tweede helft van de ochtend en het begin van de middag breiden deze zware windstoten zich landinwaarts uit. In het noordelijk kustgebied en rondom het IJsselmeer kunnen de zware windstoten dan lokaal snelheden van 90-100 km/uur bereiken. Vanmiddag draait de wind naar noordwestelijke richtingen en neemt aan het einde van de middag wat af. Vanavond neemt de wind af naar matig en wordt de wind weer westelijk.

Komende nacht neemt de bewolking vanuit het westen weer toe en in de nanacht gaat het langs de westkust regenen. De wind draait naar zuid tot zuidwest en is matig, langs de kust neemt de wind later toe naar (vrij) krachtig. De minimumtemperatuur wordt 5°C vlak aan zee, rond 1°C in het oosten.

Dinsdag is het overwegend bewolkt en af en toe valt er wat lichte regen. Aan het eind van de middag gaat het van het westen uit harder regenen. Pas later in de avond wordt het van het westen uit droog. De middagtemperatuur ligt rond de 8°C. De zuidelijke wind neemt van matig toe naar (vrij) krachtig boven land en hard of stormachtig, 7 à 8 Bft vlak aan zee. In de avond draait de wind naar west tot noordwest.

Bron: KNMI

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.