LKQ Europe stelt voor tweede helft 2020 EBITDA-margevooruitzichten naar boven bij


LKQ Corporation heeft op 18 februari 2021 de resultaten van het vierde kwartaal en van het volledige jaar 2020 bekendgemaakt.

Deze cijfers reflecteren de continue verbetering in de operationele en balansproductiviteit en een verdere schuldenafname, ondanks dalende omzettrends in veel markten als gevolg van mobiliteitsrestricties door covid-19.

Dominick Zarcone, President en Chief Executive Officer: “Opnieuw hebben we sterke kwartaalresultaten geleverd. In het vierde kwartaal van 2020 hebben we de op één na hoogste kwartaalcijfers geboekt en de beste kwartaalcijfers voor een vierde kwartaal in de geschiedenis van ons bedrijf. Ons Europees segment kende een sterke tweede helft met een segment EBITDA-marge van 8,9% boven het bereik van 8,0% tot 8,5% dat in september 2020 op onze LKQ Investor Day werd gepresenteerd. Vooruitkijkend naar het komende jaar ben ik ervan overtuigd dat LKQ, met de kracht van onze activiteiten, balans en vrije kasstroom, zich in een goede positie bevindt voor een solide groei en een waardecreatie voor onze aandeelhouders.”

De omzet voor het vierde kwartaal van 2020 bedroeg $ 2,95 miljard, een daling van 1,9% ten opzichte van de $ 3.01 miljard in het vierde kwartaal van 2019. De omzet voor het hele jaar 2020 bedroeg $ 11,6 miljard, een daling van 7,0% ten opzichte van de $ 12,5 voor dezelfde periode in 2019.

LKQ Europe, onderdeel van de LKQ Corporation group, heeft de gevolgen van Covid-19 sinds de start van de pandemie goed kunnen opvangen, dankzij de sterke focus op een stabiele distributieketen en strikte kostenbeheersing vanaf het begin van de crisis, maar ook door de continue progressie bij de implementatie van het 1 LKQ Europe programma.
“Onze hoofdfocus tijdens de pandemie ligt op de gezondheid en veiligheid van onze ruim 26.000 Europese medewerkers.

We waren vanaf de eerste dagen van de pandemie voorbereid om onze activiteiten, medewerkers en klanten te beschermen. Baserend op de invloed die Covid-19 op onze activiteiten heeft, hebben we snel consistente kostenbesparende maatregelen genomen en konden daarbij bijna alle kostenstructuren aanpakken. Onze teams zijn zich volledig blijven focussen op onze klanten om hen in deze zware tijd te ondersteunen. Als we vooruitkijken verwachten we dat we in het tweede kwartaal van 2021 een begin van het herstel in Europa zullen zien, afhankelijk van de progressie van het vaccinatieprogramma. 2021 zal een belangrijk jaar zijn voor onze Europese integratie”, aldus Arnd Franz, CEO van LKQ Europe.

De omzet van LKQ Europe voor het vierde kwartaal van 2020 bedroeg $ 1,43 miljard, een toename van 0,6% ten opzichte van de $ 1.42 miljard in het vierde kwartaal van 2019. De omzet voor het hele jaar 2020 bedroeg $ 5,49 miljard, een daling van 5,9% ten opzichte van de $ 5,83 miljard voor dezelfde periode in 2019. De segment EBITDA-margedoelstellingen voor Europa, die op 10 september 2020 op de Investor Day werden gepresenteerd, blijven ongewijzigd.

Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.