Criminelen zetten regelmatig kopieën van www.portofrotterdam.com op om zo (potentiële) klanten te verleiden hun gegevens af te staan of valse facturen te voldoen.
Soms zijn de valse websites een exacte kopie van onze website en is het erg lastig om deze van de echte website te onderscheiden. Cybercriminelen kopiëren niet alleen de opmaak, ook gebruiken ze regelmatig URLs die sterk op die van het Havenbedrijf lijken. Zo wordt de schijn gewekt dat de website legitiem is. Kijk daarom goed of je op www.portofrotterdam.com navigeert en let op wanneer je vanuit e-mails of andere kanalen naar onze website wordt verwezen.
Helaas is het voor criminelen kinderlijk eenvoudig om kopieën van websites te maken. Zo worden er op grote schaal kopieën gemaakt van de websites van bedrijven uit de Rotterdamse haven om onwetende bezoekers op te lichten. Een actueel voorbeeld is het gebruik van nep websites voor ‘storage spoofing’: de verkoop van niet-bestaande opslagcapaciteiten en voorraden van grondstoffen en materialen in terminals in het Rotterdamse havengebied.
Controleer daarom goed of de URL correct is en je daadwerkelijk met het desbetreffende bedrijf communiceert. Zitten er ogenschijnlijk tik- of spelfouten in de URL, grote kans dat dit bewust is gedaan door de criminelen om gelijkenis met de echte website na te bootsen.
Dit artikel heeft tot nu toe 0 reacties.
Laat uw reactie achter.